Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Migranţi afgani și indieni, depistaţi la frontiera arădeană

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră arădeni au depistat doisprezece cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în trei mijloace de transport.

Migranţi afgani și indieni, depistaţi la frontiera arădeană
Comentează 0

Ieri, 18.01.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, folie din plastic, pe ruta Bulgaria-Italia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, șase cetăţeni străini.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, solicitanţi de azil în România.

Tot ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Nădlac II și Turnu, au efectuat controlul amănunțit asupra unui ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria și condus de un cetățean bulgar și a unei autoutilitare înmatriculată în România, condusă de un român, care transportau diferite bunuri pentru societăți comerciale din Germania și Olanda. 

În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă al ansamblului rutier și într-un locaș special amenajat între platforma și sașiul autoutilitarei, șase cetăţeni străini. În urma cercetărilor, polițiștii de frontieră  au stabilit faptul că sunt cetățeni din Afganistan și India, majoritatea solicitanți de azil în România. În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale. 


Scrie un comentariu

trimite