Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Microbuze electrice pentru transportul școlarilor

Consiliul Județean Arad va depune la Administrația Fondului pentru Mediu un nou proiect prin care se dorește achiziționarea unor microbuze electrice, hibride și cu gaz natural comprimat pentru transportul elevilor. Finanțarea este de 100% din cheltuielile eligibile, iar achiziționarea stațiilor de reîncărcare este de asemenea permisă în limita unei stații de reîncărcare/microbuz achiziționat.

Microbuze electrice pentru transportul școlarilor
Comentează 0

„Venim în sprijinul unităților administrativ-teritoriale din județ și depunem acest proiect, finanțat prin Fondul de Mediu, pentru a moderniza transportul școlar. Plecăm de la necesitatea îmbunătățirii calității aerului şi a reducerii cantităților de emisii de gaze cu efect de seră și ne dorim să utilizăm pentru transportul elevilor autovehicule mai puțin poluante. Ne referim aici la microbuzelor electrice, hibride şi alimentate cu gaz natural comprimat”, a mai completat Iustin Cionca.

Finanțările se vor acorda după numărul de elevi al fiecărei Unități Administrative Teritoriale. Suma pe care dorește să obțină CJ Arad este de 25 de milioane de lei, TVA inclus. 

„Perioada de depunere începe în data de 8 septembrie 2023. Ne dorim să fim primii care depun această cerere, pentru că programul funcționează pe principiul primul venit, primul servit. Suntem atenți la oportunitățile de finanțare care ni se ivesc, suntem în permanență pregătiți și iată că această atitudine pe care am adoptat-o chiar vine în sprijinul nostru, dar și al beneficiarilor, cetățenii județului Arad”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Fotografia are rol ilustrativ

Sursa foto: www.fanatik.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite