Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mesajul unei directoare de şcoală care a fost infectată cu COVID-19: „Nu duceți boala pe picioare și o răspândiți printre noi. Hai să stopăm acest virus”!

Amelia Palcu, directoarea LIceului Teoretic „Mihai Veliciu” Chişineu Criş, este una dintre directorii de şcoală care au fost infectaţi cu coronavirus. Internată fiind în spitalul de la Ineu, aceasta scrie pe Facebook despre condiţiile de acolo, dar ceea ce este mai important, face un apel la bun-simţ, cerând tuturor celor care îi citesc postarea să nu ducă boala pe picioare, ci să se testeze la cel mai mic simptom.

Mesajul unei directoare de şcoală care a fost infectată cu COVID-19: „Nu duceți boala pe picioare și o răspândiți printre noi. Hai să stopăm acest virus”!
Comentează 0

„Nu am făcut un secret din faptul că sunt bolnavă și nici rezultatul testului.
La primul simptom m-am izolat și când am simțit că e serios am solicitat testare.
Am anunțat imediat ISJ Arad, Primăria Criș, DSP Arad, colegii de școală, prieteni.
Nu am fost în contact direct cu persoane din afara casei de multe zile. Deci nu reprezint un pericol pentru copii și colegi. Școala nu constă doar într-un om, deci lucrurile pot continua.
Am solicitat dezinfecție totală la toate clădirile. Și pentru faptul că au trecut 4 săptămâni, se schimbă iar grupele.
Poate că sunt un exemplu și o lecție din care aveți cu toții de învățat. Boala există. Frica e mult mai mare decât simptomele. Nu neapărat dacă ai simptome iese testul pozitiv. Vă pot da exemple de rezultate negative”
, scrie Amalia Palcu.

Despre condiţiile din spital, aceasta susţine că sunt foarte bune, deci bolnavii nu au de ce să se teamă de modul în care vor fi trataţi.

„Sunt la spitalul din Ineu, alături de cadre didactice din alte localități și de concetățeni de-ai noștri. Suntem tratați foarte bine. Toate poveștile auzite despre spitale au căzut. Am telefon, nu sunt încuiată în salon, se intră la noi în permanență de la medici, asistente și infirmiere. Personalul e competent și foarte înțelegător. Empatia pe locul I.
În concluzie: respectați toate măsurile de distanțare, purtarea măștii CORECT, spălare de mâini, dezinfecție. Învățați-vă copiii, care sunt elevii noștri, să respecte toate acestea.
Foarte important este ca la cel mai mic simptom să cereți testare. Nu vă fie frică! Nu duceți boala pe picioare și o răspândiți printre noi. Hai să stopăm acest virus! Doar noi o putem face!”
, mai scrie Amalia Palcu.
Foto: Facebook Amalia Palcu


Scrie un comentariu

trimite