Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Membrii Baroului Arad vor acorda consultanță juridică gratuită

Cu ocazia Zilei Avocatului Român și Zilelor Baroului Arad celebrate în 23-24.06.2022, Baroul Arad a organizat o conferință intitulată „Mozart pentru juriști din perspectiva dreptului proprietății intelectuale, cu ilustrații muzicale, texte științifice și literare”, care a avut loc în Sala Festivă a Tribunalului Arad, conferință susținută de dl. Av. Conf. Univ. Paul Popovici. Cu această ocazie, au fost expuse picturile realizate de d-na av. Mariana Sas, un avocat cu mult talent în domeniul artistic.

Membrii Baroului Arad vor acorda consultanță juridică gratuită
Comentează 0

Baroul Arad are în derulare mai multe proiecte printre care și unul vizând apărarea profesiei de avocat și întărirea credibilității în profesia de avocat prin atragerea atenției asupra unor practici periculoase constând în exercitarea clandestină a avocaturii de către nespecialiști, cu repercusiuni grave și ireparabile asupra celor care apelează la astfel de persoane. Astfel, justițiabilii trebuie să beneficieze de apărare specializată constând în informarea corectă cu privire la proceduri, termene, competențe, costurile proceselor și a tuturor aspectelor ce țin de rezolvarea unei probleme judiciare. Avocații din Baroul Arad se regăsesc cu toate datele de contact pe site-ul de pe pagina Baroului Arad (www.baroularad.ro)  și pe Tabloul avocaților din incinta Tribunalului Arad.

Avocații din cadrul Asociației Tinerilor avocați din Baroul Arad, vor acorda consultanță gratuită cel puțin o dată pe lună la sediul Baroului Arad constând în acordarea de sfaturi și îndrumări juridice premergătoare demersurilor judiciare

Persoanele cu venituri minime au posibilitatea de a beneficia de asistența judiciară gratuită prin avocat, conform legii (prin intermediul ajutorului public judiciar). Asistența judiciară gratuită se acordă atât pentru faza de consiliere anterioară demarării unui proces (încuviințată de Baroul Arad), cât și în cadrul procesului pe rol (încuviințată de către instanța de judecată), dacă sunt întrunite condițiile prevăzute de lege .

Conducerea Baroului Arad sprijină inițiativele legislative vizând asigurarea accesului nemijlocit la justiție, concret se urmărește modificarea taxelor de timbru aferente cererilor de chemare în judecată, respectiv reducerea taxelor reglementate prin lege pentru procesele de partaj pentru care în prezent se percepe o taxă de timbru de 3 sau 5% din valoarea bunurilor de împărțit.

Pledăm pentru respectarea principiilor fundamentale ale exercitării profesiei de avocat, în principal libertatea și independența avocatului, atât personală cât și funcțională, astfel încât acesta să își exercite profesia liber de orice presiune externă și orice imixtiune nepermisă de lege în activitatea profesională”, spun reprezetanții Baroului Arad. 


Scrie un comentariu

trimite