Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Medic din Hăşmaş, în presa naţională: „Ce puii mei aș face să-mi urle bestia la ușă [...] care rage și mă ține de seringă”

Otilia Ţigănaş este medic de familie şi scriitor. Pe blogul său, otiliatiganas.ro, povesteşte cu umor diferite întâmplări cu care se confruntă în viaţa de zi cu zi sau face comentarii cu privire la diferite subiecte. Una dintre postări, „Senatoarea Șoșoacă și medicii de familie” a fost preluată şi de presa naţională, mai precis de site-ul de ştiri comisarul.ro. Asta, în condiţiile în care campania împotriva vaccinării, orchestrată de indivizi care ştiu să îndoctrineze oamenii de rând,  tinde să aibă un succes mai mare decât campania pentru vaccinare a autorităţilor, în ciuda aberaţiilor vehiculate. 

Dar să vedem ce scrie medicul Otilia Ţigănaş pe blog.
 

Medic din Hăşmaş, în presa naţională: „Ce puii mei aș face să-mi urle bestia la ușă [...] care rage și mă ține de seringă”
Comentează 0

În contextul pandemic COVID, controversat chiar și la nivel mondial, și fără să am pretenția adevărului absolut, eu vă narez acum o poveste. JUST O POVESTE ROMÂNEASCĂ.

Undeva în țară, o comună în Moldova (cum e comuna mea în Ardeal), la un centru de vaccinări antiCOVID legal constituit, avizat de DSP și respectând normele statului român, apare apoteotic doamna senator Șoșoacă. Cu o gașcă de fani. Domnia sa (jonglând două-trei fraze îndoielnice din două-trei legi îndoielnice), se aruncă viguros pe ușa instituției (repet! a instituției LEGAL constituite!) și se pornește a urla acuzații, cuvinte terifiante, a cere explicații, a cere atenție. Un fel de război civil pe care-l justifici zbierând articole de lege, în timp ce căsăpești interlocutori cu maceta.

Urmărind clipul, m-am înnegrit.

Priveam cum colega mea, medic de familie (întâmplător și cadru universitar) încearcă să-i explice, de sub mască&vizieră&halat, senatoarei Șoșoacă, cum stă treaba. Dar senatoarea “e mulți”, fiindcă-i cu gașca de cartier alături, e și solidă fizic, e și tare-n clanță, iar colega mea e la serviciu. Blândă, citită, diplomată, doamnă.

Bum! Puf! Poc!

Mă întrebam ce aș face eu, între două inoculări de vaccin Johnson, să-mi apară Șoșo cu trupa la Hășmaș, pe trepte la cabinet. Că numa` o palmă a ei pe mutra mea infantilă, deja ar face dezastru. Păi, toată ființa mea terestru-perisabilă nu face, volumetric, cât face juma` de gambă neepilată e domniei ei, senatoarea. La înjurat de mame în parcare, și pumni în fălci, senatoarea e de departe mai tare decât medicul rasat din mine! Voce? Voce cum nici Dan Negru, când anunță câștigătorul competiției… Așa că… revin. Ce puii mei aș face să-mi urle bestia la ușă, să mă acopere cu umbra peste dozele de vaccin, eu la slujbă. Eu medic primar, erudit, fin, documentat. Cu Șoșo-n ușă, care rage și mă ține de seringă....
Intraţi AICI pentru a citi continuarea.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite