Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Măsuri de prevenire a situațiilor de urgență în contextul Festivalului Arad Open Air - Plaja Ghioroc

Măsuri de prevenire a situațiilor de urgență în contextul Festivalului Arad Open Air - Plaja Ghioroc
Comentează 0

În perioada 28 - 29 iulie 2023, Plaja Ghioroc va găzdui cea de-a doua parte a Festivalului Arad Open Air, eveniment la care se așteaptă participarea unui public numeros.

În acest sens, Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Vasile Goldiș" al județului Arad a dispus măsurile necesare, astfel încât festivalul să se desfășoare în depline condiții de siguranță.

Astfel, pentru gestionarea eficientă a situațiilor de urgență care s-ar putea produce, un echipaj de pompieri cu o autospecială de intervenție care are în dotare o barcă de salvare, din cadrul Detașamentului de Pompieri Arad, va fi prezent pe toată durata evenimentului, pentru a asigura un răspuns prompt în cazul producerii unor situații de urgență.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente nedorite, recomandăm participanților să aibă o conduită potrivită, să aibă grijă de siguranța lor și a celorlalți, iar în cazul în care situația o va impune să urmeze cu strictețe recomandările organizatorilor pentru a asigura evacuarea din zona de risc.

De asemenea, având în vedere că festivalul se va desfășura pe malul lacului, vă recomandăm să aveți în vedere câteva măsuri preventive pentru siguranța dumneavoastră:

- nu vă aventuraţi în apă dacă nu înotaţi bine;
- respectaţi toate recomandările pe care le primiți de la administratorii locului de agrement și forețele de intervenție;
- nu vă aventuraţi în apă când sunteţi sub influenţa alcoolului sau pe timp de noapte;
- nu intraţi în apa rece după ce aţi stat mult la soare;
- nu lăsaţi minorii nesupravegheaţi, mai ales în apă!

Totodată, dacă fenomenele meteorologice periculoase se vor produce la nivelul județului nostru, vă recomandăm să fiți atenți la mesajele transmise de autorități, atenționări de cod galben, portocaliu sau roșu și să respectați întocmai recomandările acestora.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite