Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mașinile de brodat – rolul lor în croitorie

Mașinile de brodat – rolul lor în croitorie
Comentează 0

Existența unei mașini de brodat performante, fie că vorbim de o fabrică de confecții și textile sau de un mic atelier de croitorie, este vitală. Motivul? Aceasta are un rol important în crearea unor articole cu design deosebit, care să asigure satisfacerea corectă a nevoilor clienților.

Și cum clienți fericiți înseamnă profit, atunci este bine să ne asigurăm că investim în echipamente de calitate. O mașină de brodat ieftină, dar performantă, fie ea industrială sau semi-profesională, ne va asigura însă nu doar satisfacția clienților, ci și eficiență. Vom putea obține mai rapid articolele, fără foarte mult efort, iar designul acestora va fi cu adevărat remarcabil. Dar hai să vedem, mai exact, ce este acest dispozitiv!

Mașinile pentru brodat – utilitate și mod de funcționare

Funcția principală a mașinilor pentru brodat este de a crea cusături deosebite, mai mult sau mai puțin colorate, în forme și mărimi diferite, poziționate pe haine în așa fel încât să fie vizibile și să scoată în evidență formele corpului.

Pentru a putea înțelege cum acționează această mașină cu funcție de brodat, trebuie să înțelegem mecanismul celei clasice, pentru că principiul de funcționare este, în principiu, același. Acul acesteia preia firul de ață (sau firele, în cazul în care mașina face parte din categoria profesională) cu ajutorul dispozitivului de tensionare, străpunge materialul textil, face o buclă pe partea inferioară a acestuia, ce reprezintă, de fapt, cusătura propriu-zisă, străpunge din nou materialul în sens invers, finalizând astfel cusătura.

Dincolo de acest mecanism, mașinile de brodat profesionale sunt dotate cu softuri speciale de broderie, care le permit utilizatorilor să seteze forme prestabilite de design, astfel încât ulterior, la o simplă apăsare de buton, cusătura dorită să poată fi realizată în cel mai scurt timp.

De-a lungul vremii, croitorii profesioniști au concluzionat că cele mai performante astfel de dispozitive sunt mașinile de brodat de la Brother, renumitul producător aducând permanent îmbunătățiri modelelor din portofoliu. Nu este de mirare că Brother este astfel brandul preferat de profesioniști!

Mașinile de brodat – accesorii utile și necesare

Așa cum spuneam, broderiile sunt cusături deosebite, de multe ori frumos colorate și sub forme dintre cele mai uimitoare. Cel mai adesea, pentru realizarea lor sunt necesare papiote cu ață colorată. Astfel, acestea din urmă reprezintă primele accesorii necesare.

Apoi, dacă ne referim la tipul acestora, este clar că vom alege papiotele realizate din materiale ușor lucioase pentru un look aparte al broderiei, însă nici cele mate nu sunt excluse. Mai mult decât atât, în cazul în care broderia va intra în contact direct cu pielea, mai ales cu cea sensibilă a copiilor, în mod cert vom căuta să utilizăm papiote cu ață de brodat din viscoză, material non-iritant. Totodată, pentru efecte deosebite, se poate folosi și ața reflectorizantă și fosforescentă sau chiar cea cu aspect metalic.

Un manechin este și el la fel de bine venit, căci cu ajutorul acestuia croitorul poate însemna exact locul în care ar trebui să fie amplasată broderia, astfel încât să pună perfect în evidență trăsăturile corpului.

Bro Rom – principalul furnizor Brother în România

Portofoliul Bro Rom, companie specializată în distribuirea produselor destinate industriei textile, dispune de una dintre cele mai bogate game de mașini de broderie, de la Brother, dar și de la alte branduri de renume internațional, și de o impresionantă colecție de accesorii necesare croitoriei.

Un avantaj considerabil al companiei este reprezentat de faptul că pe site-ul acesteia sunt disponibile modele de mașini de cusut, de brodat sau mașini cu funcție doi în unu, adaptate atât utilizatorilor cu puțină experiență, cât și celor profesioniști.

Oricine se află în căutarea unor mașini pentru brodat Brother, la un raport calitate-preț imbatabil, le poate descoperi pe brorom.ro, masinidecusut.ro și cusutsibrodat.ro!


Scrie un comentariu

trimite