Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mașini de surfilat vs mașini de cusut – care sunt diferențele?

Persoanele implicate activ în industria confecțiilor și textilelor știu faptul că pe piață există mai multe tipuri de mașini de cusut, fiecare pentru un anumit tip de cusătură și cu funcții specifice. De la mașini de cusut clasice, până la mașini de surfilat profesionale, cu accesorii specifice sau la cele de brodat, industria dispune de posibilități multiple de a oferi articolelor vestimentare o înfățișare deosebită.

Mașini de surfilat vs mașini de cusut – care sunt diferențele?
Comentează 1

Pentru cei care abia descoperă tainele croitoriei, termeni precum surfilat sau brodat pot pune mici probleme. Care este diferența între o mașină de cusut profesională, o mașină de surfilat sau una industrială? La ce se folosește fiecare dintre acestea? Sunt întrebări pe care începătorii și le pun adesea, dar rareori reușesc să descopere răspunsurile clare. Astfel, vom defini în cele ce urmează cele mai utilizate și populare tipuri de mașini necesare în industria confecțiilor și textilelor.

Care sunt diferențele între mașina de cusut și cea de surfilat?

Industria a ajuns astăzi într-un stadiu foarte avansat de dezvoltare. Tehnologia și-a lăsat amprenta și în domeniul croitoriei, unde cele mai multe mașini de cusut industriale includ mai multe funcții într-un singur aparat, dispun de posibilități multiple de realizare a cusăturilor și sunt capabile să îndeplinească sarcini deosebite, într-un timp relativ scurt.

Iată care sunt cele mai des întâlnite mașini de cusut în fabrici, IMM-uri sau ateliere individuale:

  • Mașina de cusut clasică

Aceasta dispune de o singură funcție de bază, cea de coasere, și este cel mai des întâlnită. Dacă pasionații sau începătorii vor utiliza o variantă de bază a acesteia, fără elemente auxiliare, în făbricile de producție sau atelierele de croitorie, unde volumul și pretențiile sunt mai mari, se vor folosi modele de mașini de cusut industriale.

Spre deosebire de cele clasice, acestea din urmă dispun de o suprafață mai mare de cusut, au o viteză de coasere superioară, pot folosi mai multe fire de ață pentru cusături de excepție, fiind astfel adaptate unei cereri considerabile din punct de vedere al calității, al volumului și al rapidității.

  • Mașina de surfilat

Acest model de mașină are rolul de a întări marginile oricărui tip de țesătură, prevenind astfel destrămarea acesteia. Importanța ei este evidentă, mai ales în cadrul făbricilor și atelierelor de creație. Foarte multe persoane confundă mașina de surfilat cu cea de cusut, considerând că ambele funcționează în mod similar, însă realitatea este alta. Cusătura realizată de mașina de surfilat este mai rară decât cea realizată de o mașină convențională, funcțiile celor două fiind mai degrabă complementare.

Diferența constă, deci, în tipul cusăturii, adaptate mai mult pentru a întări marginile articolelor vestimentare decât pentru a realiza haine de la zero. Cu toate acestea, trebuie să menționăm faptul că această mașină poate fi de mai multe tipuri:

  • Clasică: folosită adesea de persoanele pentru care croitoria este un hobby, mame sau tinere domnișoare pasionate și, în general, satisface nevoi minime, de bază;
  • Profesională: potrivită celor ce au trecut de nivelul de începător și își doresc să ducă mai departe pasiunea, sub forma unui viitor mod de a-și suplimenta veniturile;
  • Industrială: folosită de făbricile cu volum mare de producție. Aceasta dispune de trepte superioare de viteză, spațiu mult mai mare de coasere și multe alte funcții incluse;
  • Combinată: fiind o funcție complementară celei de cusut, surfilarea poate fi integrată într-o singură mașină, alături de cea de bază. Astfel, utilizatorii pot cumpăra o mașină de cusut și surfilat clasică, profesională sau industrială.

Bro Rom – cele mai accesibile prețuri de pe piață la mașinile de cusut

Firma Bro Rom, cel mai vechi furnizor de mașini de cusut industriale Brother în România, dispune de cele mai avantajoase prețuri de pe piață, iar calitatea și performanța produselor sunt întotdeauna aceleași.

Din întreg portofoliul de produse, există câteva modele ultra performante, pe care se pare că utilizatorii le-au apreciat în mod deosebit. Este vorba despre mașinile de cusut Brother Innov-Is A150, A50 și A80, de generație mai nouă. Acestea s-au remarcat prin precizia cusăturii, existența unui număr mare de modele de cusături, sistemul semiautomat de înfilare în ac, tastatură electronică pentru alegerea tipurilor de cusături și a funcțiilor de coasere, tăierea automată a firului și multe multe altele.

Oricine caută mașini de cusut, de surfilat, de brodat sau cu alte funcții, poate profita de ofertele reale, disponibile în permanență pe site-ul firmei.


Scrie un comentariu

trimite