Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Martin Winterkorn a demisionat de la conducerea grupului Volkswagen: "Sunt şocat!"

Martin Winterkorn, directorul general al grupului Volkswagen, a anunţat miercuri după-amiază că demisionează, asumând responsabilitate în scandalul emisiilor izbucnit în Statele Unite.

Martin Winterkorn a demisionat de la conducerea grupului Volkswagen:
Comentează 0

"Sunt şocat de evenimentele din ultimele zile. În principal, sunt uimit de faptul că deficienţe de această amploare au fost posibile în Grupul Volkswagen. În calitatea de director general, accept responsabilitatea pentru neregulile depistate la motoarele diesel şi am cerut Consiliului de supraveghere să accepte încheierea mandatului meu la conducerea Grupului Volkswagen. Fac acest gest în interesul companiei, deşi nu am fost conştient de nicio neregulă de care să fiu eu responsabil", a spus Winterkorn.

"Volkswagen are nevoie de un nou început, inclusiv la nivel de personal. Eu deschid drumul pentru un nou început prin demisia mea", a adăugat Winterkorn.

Potrivit publicaţiei Tagesspiegel, Winterkorn, în vârstă de 68 de ani, director general din 2007, ar urma să fie înlocuit cu Matthias Müller, actualul şef al companiei Porsche, divizia de lux de VW.

Grupul Volkswagen, cel mai mare producător auto mondial pe primul semestru al anului 2015, riscă falimentul din cauza scandalului privind emisiile, comentează MarketWatch.

sursa: antena3.ro


Scrie un comentariu

trimite