Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Maria Furnea & Celus Ciobanu la Galeria DELTA

Maria Furnea & Celus Ciobanu la Galeria DELTA
Comentează 1

Sfârșitul de săptămână s-a încheiat apoteotic pentru iubitorii artelor plastice din municipiul Arad. Mai precis, la Galeria de Artă DELTA  a avut loc un dublu vernisaj: pictură și sculptură, avându-i ca și auctori pe mereu surprinzătoarea pictoriță Maria Furnea, care reușește să se reinventeze de la un anotimp la altul și pe preaîncercatul (de viață) sculptor Celus Ciobanu, un doctor care, de astă-dată, nu s-a mulțumit numai cu catharsis-ul eliberator al plăsmuirii formelor materiale ci, pentru o defulare cât mai completă a traumelor, a apelat și la puterea miraculoasă a cuvântului, exorcizându-și frustrările într-un roman cu titlu explicit freudian: ”Unii plătesc pentru alții”.

Curatorul expoziției a fost Dumitru Șerban, președintele Filialei Arad a Uniunii Artiștilor Plastici, care, după ce ne-a sugerat câteva perspective privitoare la sculpturile moderniste ale lui Celus Ciobanu, i-a trecut microfonul pictorului Ioan Kett Groza, un artist bonom, ce a vorbit cu comprehensiune și uimitoare  empatie feminină despre lucrările Mariei Furnea.

Cireașa de pe tort a fost inimitabila Rodica F. Cândea, acest Fănuș Neagu feminin, capabilă să sloboadă în aer roiuri de fluturi și cascade de curcubee la fiecare propozițe și care a prezentat romanul ”Unii plătesc pentru alții” de o asemenea manieră, încât îți venea să-i smulgi cartea din mâini și să te apuici acolo, pe loc, de citit!

 

Vasile de Zărand

Galerie foto (111)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite