Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mare e grădina Ta: câțiva enoriași din Micălaca au semnat o petiție împotriva unui băiat de altar pe motiv că este... student la medicină

Câţiva enoriaşi ai Bisericii „Sf. Mucenic Gheorghe” de pe strada Renaşterii, au semnat o petiţie prin care se vrea excluderea din altar a unui tânăr pe motiv că este... student la medicină.

Mare e grădina Ta: câțiva enoriași din Micălaca au semnat o petiție împotriva unui băiat de altar pe motiv că este... student la medicină
Comentează 19

Tânărul în vârstă de 21 de ani este student în anul al II-lea la Facultatea de Medicină din Timişoara, care a ajuns astfel mărul discordiei ce a agitat spiritele în rândul enoriaşilor.

Iniţiatoarea petiţiei ar fi, potrivit informațiilor noastre, o pensionară care a pornit din uşă în uşă pentru a aduna cât mai multe semnături de la credincioşi pe motivul că: „este student la medicină, lucrează cu morţii, iar mai apoi pune mâna pe lucruri în altar”. Majoritatea enoriaşilor au refuzat să semneze petiţia femeii, dar se pare că există însă câțiva semnatari, care au luat de bună inițiativa femeii.

Am luat legătura cu fostul preot paroh Pavel Goldiş care ne-a declarat că îl cunoaşte pe student şi că acesta a crescut în altar încă de pe vremea când era pe băncile şcolii primare. „Este un copil serios care vine din dragoste în biserică. Provine dintr-o familie bună cu părinţi credincioşi. Inclusiv eu am avut mici divergenţe cu respectivele persoane care au iniţiat petiţia, dar am reuşit să le ţin în frâu”, a spus părintele Goldiş. De asemenea, actualul preot paroh Paul Orădan ne-a dat asigurări că tânărul nu va fi exclus din altar. „Nu există niciunde scris  că îţi este interzis să ajuţi în altar dacă eşti student la medicină. Noi chiar ne mândrim că tânărul care este la Faculatea de Medicină şi are inclusiv note bune. Părinţii băiatului sunt enoriaşi credincioşi care ne ajută inclusiv la treburile administrative. Menirea bisericii este aceea de a atrage oameni, nu de a-i îndepărta”, a declarat părintele Paul Orădan.

„Mi se pare o iniţiativă absurdă. Nu ştiu cu ce am deranjat respectivele persoane... Ceea ce pot să vă spun este că voi rămâne în continuare aproape de biserică”, ne-a declarat tânărul.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite