Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Marcel Vela, reprezentantul Regiunii de Vest în Guvernul Orban, a obținut aviz favorabil în Parlament


Senatorul de Caraș-Severin Marcel Vela, președintele PNL Caraș-Severin, a fost audiat, astăzi în  Comisiile reunite pentru apărare ale Parlamentului, având în vedere că a fost desemnat să ocupe funcția de ministru de Interne în Guvernul Orban.

În ciuda parlamentarilor PSD, care în loc să se uite la parul din ochii lor, au preferat să acorde atenție paiului imaginar din ochiul adversarului politic, Vela, reprezentantul Regiunii de Vest în viitorul Guvern, a primit aviz favorabil, cu 18 voturi pentru și zece împotrivă.

Marcel Vela, reprezentantul Regiunii de Vest în Guvernul Orban, a obținut aviz favorabil în Parlament
Comentează 1

Printre altele, pesediștii au înțeles să-l chestioneze cu privire la calitatea de revoluționar și beneficiile pe care le-a obținut de pe urma certificatului de revoluționar, la desecretizarea „Dosarului 10 august”, de parcă dosarul cu pricina ar fi fost secretizat de ministrul desemnat, despre facultatea de drept pe care a absolvit-o în 1997, în condițiile în care PSD a avut ca ministru de Interne o secretară de școală din Videle. La rândul său, celebrul Șerban Nicolae a răstălmăcit prevederile cu privire la Ministerul de Interne din programul de guvernare, încercând în stilu-i caracteristic să transforme albul în negru și negrul în alb.  

Dar cine este viitorul ministru de Interne.

Marcel Vela a fost preşedinte al Comisiei de Apărare şi Ordine Publică din Senat, în prezent fiind secretar al Senatului. Membru PNL din 1990, acesta a fost schimbat de la şefia Comisiei de Apărare anul trecut, la presiunile PSD-ALDE, după ce a demarat anchete care priveau protestul din 10 august. Vela a deţinut trei mandate de primar al oraşului Caransebeş între 2004 şi 2016. Între 1992 și 1996 a fost viceprimar al orașului Caransebeș, iar între 2000 și 2001, prefect al județului Caraș-Severin.  În 2015 acesta a primit titlul de „Luptător cu rol determinant în Revoluţia din Decembrie 1989”, de la preşedintele Klaus Iohannis, iar înainte de asta, în 2004, Ion Iliescu îi acordă ordinul „Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989”. Acum se află la primul mandat de senator.

De remarcat că Vela are o legătură mai specială cu județul Arad, în condițiile în care între 1982 și 1983 a fost sublocotenent (r) de infanterie la Școala de Ofițeri în Rezervă Detașamentul Păuliș, de la Lipova.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite