Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Manuale gratuite pentru toții elevii din clasele a XI-a și a XII-a

 Manuale gratuite pentru toții elevii din clasele a XI-a și a XII-a
Comentează 0

În anul școlar 2016-2017 se vor distribui manuale gratuite pentru toții elevii din clasele a XI-a și a XII-a pentru prima dată de la  introducerea manualelor alternative la începutul anilor 2000.

În urma contractelor încheiate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Arad peste 65.000 de manuale, în valoare totală de 576.439,75 lei,  vor intra în posesia elevilor din județ.

Editurile s-au angajat prin contract să livreze manualele până la începutul lunii octombrie, 05.10.2016, urmând ca la nivelul județului să se realizeze distribuirea lor conform unui grafic care să asigure buna desfășurare a acestui proces. 

In ceea ce privește manualele pentru elevii claselor a IV-a, Ministerul Educatiei Naționale și Cercetării Științifice face o serie de precizări legate de asigurarea, contractarea si furnizarea manualelor necesare.

Astfel, procedurile au fost finalizate şi au fost semnate contracte cu editurile câştigătoare pentru 7 discipline: Limba modernă franceză, Limba modernă germană, Limba şi

literatura română pentru secţiile cu predare în limba maghiară, Educaţie civică, Muzică şi mișcare, Arte vizuale şi abilităţi practice şi Religie. Toate aceste titluri vor fi pe băncile elevilor la începutul anului şcolar 2016-2017.

Pentru alte două discipline – Matematică şi Limba modernă engleză – se vor  semna contractele şi se vor livra manualele în şcoli în intervalul septembrie – octombrie 2016.

Purtător de cuvânt ISJ Arad,

Inspector școlar Laura NĂDĂBAN

 

 

 

 


Scrie un comentariu

trimite