Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mai mulți migranți au încercat să treacă granița pe jos, prin câmp

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac și Vărșand au desfăşurat acţiuni specifice în vederea prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în urma cărora au depistat șase cetăţeni din Liban, India și Afganistan care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos la frontiera verde.

Mai mulți migranți au încercat să treacă granița pe jos, prin câmp
Comentează 0

Ieri, 14.03.2022, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărșand, în cadrul acţiunilor desfăşurate au observat, la aproximativ 50 de metri de linia de frontieră, cinci persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul punctului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din India și Afganistan, majoritatea solicitanți de azil în România.

Acţiuni similare s-au desfăşurat și la Sectorul Poliţiei de Frontieră Nădlac, unde polițiștii de frontieră au depistat, pe timpul executării misiunilor specifice, în apropierea liniei de frontieră, un cetățean străin care se deplasa pe jos cu intenția de a trece frontiera ilegal în Ungaria. În urma cercetărilor s-a stabilit că este cetățean din Liban, în vârstă de 31 de ani.

În ambele cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale. 


Scrie un comentariu

trimite