Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mai mult confort pentru locuitorii din Covăsânţ (FOTO)

Deputatul liberal arădean Glad Varga susține, după vizita pe care a făcut-o la Covăsânț, că în comună se conturează schimbări semnificative.

Mai mult confort pentru locuitorii din Covăsânţ (FOTO)
Comentează 0

„Îmbunătăţirea condiţiilor de trai a locuitorilor comunei este prioritară în Covăsânţ, după cum am putut constata în urma discuţiilor purtate cu primarul comunei, Marius Silviu Oneț, care mi-a prezentat proiectele în curs de realizare, dar şi problemele administrației locale. Prin investițiile pe care le atrage, administrația locală liberală își propune să crească gradul de confort pentru întreaga comunitate, podurile, rețelele de apă și canalizare aflate în lucru urmând să simplifice viața covăsânțenilor”, susține Glad Varga, deputat PNL de Arad.

Acces la servicii esențiale

Două proiecte majore, finanţate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, vor asigura accesul la servicii esenţiale pentru un număr mare de locuitori, sporind calitatea vieţii. Este vorba despre extinderea rețelei de apă și canalizare, în valoare de peste 14,5 milioane lei, cu o contribuție de la bugetul local de aproape 411.000 lei și introducerea rețelei de apă și canalizare, în valoare de peste 4,8 milioane de lei, contribuția de la bugetul local fiind de peste 766.000 de lei.

Extinderea rețelei de apă și canalizare se va face pe străzile Corneliu Micloși, Stânii, Medicilor, Liliacului, Bisericii, Iuliana Petrian, Trandafirilor, Muzeului, Ioan Micloși, Turnului, Valea Mare, Ciocuță, Pășunii, Teilor, Lăcrimioarelor, Florilor, Viorelelor, Moților, Ilie Ciobotea, Macilor și Zambilelor. Proiectul implică realizarea unei rețele de canalizare cu o lungime de aproape 7.300 m, 360 de racorduri şi a unei rețele de alimentare cu apă de aproape 5.600 m, cu peste 300 cămine de apă, două stații de ridicare a presiunii apei, două stații de pompare a apei uzate și 14 hidranți de stingere a incendiilor.

Cel de-al doilea proiect constă în realizarea rețelei de apă și canalizare pe străzile Arțarului, Ioan Cure, Crinilor, Emil Cuciureanu, Meșteșugarilor, Fierarilor, Zenobia Pristoleanu, Porfirie Popescu, Americană și Podgoriei. Rețeaua de canalizare va avea o lungime de peste 5.000 m cu 360 de racorduri, iar rețeaua de alimentare cu apă va avea o lungime de aproape 1.700 m, incluzând 80 de cămine de apă, două stații de pompare a apei uzate și zece hidranți de stingere a incendiilor.

„Primarul Marius Silviu Oneț a înţeles că o administrație eficientă economisește resurse și se adaptează cerințelor contemporane de mediu, aşa că alte două proiecte, finanțate de data aceasta prin Planul Național de Redresare și Reziliență, au fost contractate în acest scop. Unul vizează reabilitarea și eficientizarea energetică a sediului Primăriei şi are valoarea de 1.091.268 lei, iar celălalt achiziția unui microbuz nepoluant pentru transport de persoane și a stațiilor de încărcare maşini electrice, având valoarea de 1.225.000 lei”, a ținut să precizeze deputatul.

Două poduri și drum de legătură

Mai trebuie spus că în urmă cu câteva zile, la Covăsânț au demarat lucrările la două poduri urmând să se construiască și un drum de legătură între ele, cu scopul de a scoate traficul auto din albia văii și de a facilita accesul în zonă pe tot parcursul anului.

„Pot spune aşadar, că la Covăsânț se conturează schimbări semnificative datorită eforturilor administraţiei locale de a aduce nu doar confort, ci şi speranţă pentru un viitor mai bun în comunitate şi pentru aceasta edilii comunei au toată aprecierea şi sprijinul meu”, a încheiat Glad Varga.

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite