Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Mai aproape de Eminescu”… la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”

În data de 18 ianuarie, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Arad a îmbrăcat haine de sărbătoare cu ocazia desfășurării  celei de-a XI-a ediții a Concursului Internațional „Mai aproape de Eminescu”. Evenimentul cultural a cuprins participanți din 10 județe și 4 țări: Republica Moldova, Italia, Spania și Turcia, fiecare participant având posibilitatea să aleagă unul din cele două ateliere: creație literară, coordonat de poetul arădean Cătălin Drăgan și altul de creație artistico-plastică, coordonat de artistul plastic international Hajnalka Siska Szabo.

„Mai aproape de Eminescu”… la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”
Comentează 0

În deschiderea evenimentului, Prof. Adriana Ciucaș inițiatoarea și coordonatoarea proiectului, alături de Prof. Călin Teuca, au urat bun venit tuturor participanților evidențiind importanța marelui poet național care, prin gândirea sa magistrală, a unit într-un singur gând conștiința românilor de pretutindeni, așa după cum și Nicolae Iorga mărturisește despre Eminescu ca fiind „întruparea literară a conştiinţei româneşti, una unică şi nedespărţită”. Mai departe, plini de recunoștință și, totodată, marcați de emoția acestui eveniment de o asemenea amploare, organizatorii au enunțat faptul că acest concurs a căpătat, pentru prima dată în cele zece ediții de până acum, o conotație internațională, prin participanții de seamă din cele patru țări mai sus-menționate. După cuvântul de bun venit al doamnei Director  Monica Ienciu, dl. Inspector Școlar General - Marius Göndör și-a exprimat bucuria de a fi prezent în mijlocul participanților, urându-le mult succes.  

Programul a continuat cu realizarea sarcinilor de lucru în cadrul celor două ateliere de creație, finalizându-se cu jurizarea lucrărilor.

Festivitatea de premiere a participanților a avut loc la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Arad, urmată de un scurt program artistic în cinstea marelui poet. În semn de admiraţie faţă de „poetul nepereche”, cum îl denumea George Călinescu, au fost recitate câteva strofe din poezia Luceafărul în limba spaniolă, italiană și, respectiv, turcă.

Concursul „Mai aproape de Eminescu” a adunat, în fiecare an, participanți din toate părțile țării, iubitori de cultură și frumos. Concursul se află înscris în CAEN 2020 la poz.127 și a devenit o frumoasă tradiție a Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Arad.

Acest proiect a fost realizat cu sprijinul următorilor parteneri: Școala Gimnazială „Avram Iancu”, Arad; Școala Gimnazială „Aron Cotruș, Arad; Școala Gimnazială „ȘtefanBozian”, Șeitin, jud. Arad; Liceul Tehnologic Chișineu Cris, jud. Arad și Colegiul de Arte Sabin Drăgoi, Arad.

Prof. Raul I. Incicău

Galerie foto (17)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite