Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Macron a ajuns în România și a fost întâmpinat de Nicolae Ciucă

Președintele francez a ajuns în România, la baza Mihail Kogălniceanu, unde a fost întâmpinat de Nicolae Ciucă. Emmanuel Macron îi va vizita pe militarii francezi staționați în țara noastră, iar miercuri se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis.

Macron a ajuns în România și a fost întâmpinat de Nicolae Ciucă
Comentează 0

Emmanuel Macron, înainte de plecare: „În această seară voi fi în România, pentru a-i susține în numele vostru (al cetățenilor francezi – n.red.) pe soldații noștri, desfăsurați acolo de mai multe luni. Este angajamentul pe care l-am luat.

Franța este prezentă acolo de mai multe luni, mobilizată în cadrul NATO, pentru a proteja frontiera noastră comună, în estul Uniunii Europene și pentru a evita o extindere a războiului aflat acum în desfășurare în Ucraina.

Este un moment istoric, trăim vremuri istorice. Războiul din Ucraina are efecte pe care Franța a făcut tot ce a putut ca să le evite, împreună cu restul Europei ne-am angajat să stăvilim haosul. Haos geopolitic, având pentru prima oară un război de o asemenea amploare pe continentul nostru, implicând o putere nucleară. Haos economic, prin perturbarea economiei mondiale și pericolul unei crize alimentare în sudul și estul Mediteranei”.

 

Citește mai mult AICI. 


Scrie un comentariu

trimite