Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Lupul, paznic la oi! Doi polițiști din Sebiș au furat motorina destinată centralei termice și lemne de foc din cele confiscate

Doi polițiști din orașul Sebiș au fost trimiși în judecată pentru mai multe infracțiuni, între care delapidare și abuz în serviciu, unul fiind acuzat că a vândut în interes propriu lemne care au fost confiscate, dar și pentru că, alături de un coleg, a furat sute de litri de motorină destinată centralei termice a postului de poliție.

Lupul, paznic la oi! Doi polițiști din Sebiș au furat motorina destinată centralei termice și lemne de foc din cele confiscate
Comentează 1

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au anunțat, marți, că au dispus trimiterea în judecată a doi agenți de poliție de la postul din orașul Sebiș, Simion Ioan Ignat și Dumitru Romănescu. Primul este acuzat de  efectuare de operaţiuni financiare cu acte de comerţ incompatibile cu funcţia, abuz în serviciu, complicitate la delapidare,  precum şi fals în declaraţii, iar al doilea este acuzat de delapidare.

Conform unui comunicat al Parchetului, agentul-şef principal Simion Ioan Ignat, în perioada octombrie 2015 - aprilie 2016, ”a exercitat acte de comerţ cu material lemnos, acte incompatibile cu funcţia deţinută”.

Totodată, în 3 octombrie 2015, el ”a prelungit cu încălcarea dispoziţiilor legale un aviz de însoţire primar expirat, sustrăgând de la confiscare o cantitate de lemn şi transportată cu autovehiculul pe care îl deţinea şi pe care putut-o astfel comercializa în interes propriu”. Astfel, polițistul este acuzat că a vândut lemne confiscate și și-a însușit banii.

De asemenea, procurorii spun că, în perioada noiembrie 2015 - februarie 2016, polițistul a fost ajutat de un coleg, Dumitru Romănescu, să fure motorină.

Agentul-șef Romănescu era gestionarul motorinei primite pentru funcţionarea centralei termice a Poliţiei Sebiş, iar împreună cei doi ar fi sustras și vândut aproximativ 600 de litri de carburant.

Agentul Ignat mai este acuzat că nu a evidenţiat în declaraţia de avere aferentă anului 2015 veniturile realizate din acte de comerţ şi nici deţinerea a două camionete utilizate pentru transportul de material lemnos.

În acest dosar mai este judecat un bărbat, Sorin Oneț, care ”fiind audiat ca martor  a făcut afirmaţii mincinoase cu privire la împrejurări esenţiale la soluţionarea dosarului”.

Dosarul urmează să fie soluționat de Judecătoria Arad.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite