Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Lupta pentru CET continuă! Secretar de stat vs ministrul Energiei!

Astăzi a avut loc mult așteptatul dialog social, la cererea liderilor de sindicat ai CET-urilor. Dacă vă reamintiți această întâlnire a fost amânată acum câteva săptămâni de doamna prefect Horgea pentru vizita lui Dragnea la Curtici.

Lupta pentru CET continuă! Secretar de stat vs ministrul Energiei!
Comentează 1

După lungi așteptări, iată că miracolul s-a produs, iar cele două, trei, cinci părți implicate în această poveste fără sfârșit au fost puse față în față pentru a remedia situația deplorabilă creată la CET de lipsa implicării guvernului... Ponta, Grindeanu, Tudose și cine o mai fi.

Bineînțeles că transparența a fost la ea acasă, ca și în orice sediu PSD, presa nu a fost dorită, invitată sau prezentă.

Întorcându-ne la povestea noastră, de o parte a baricadei au stat liderii de sindicat care au cerut răspunsuri vis-a-vis de refuzul consilierilor, în speță PSD, care nu vor nicicum să dea un vot favorabil studiului de oportunitate pentru fundamentarea și stabilirea soluției optime de gestionare a serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat.

În traducere din română în română, fără acest studiu nu se poate face atribuirea serviciului public de termoficare către CET Hidrocarburi. Fără această atribuire nu se poate lua licența de la ANRE pentru ca funcționarea CET-ului să fie în legalitate. Fără această licență nu se pot obține fonduri europene pentru investițiile atât de necesare la CET.

Așa că, în stilul clasic româno-pesedist ne-am blocat la primul punct. Și de aici prăpăd.

Ministrul Energiei, Toma Petcu demonstra abilități politicianiste și nu voia nicicum să înțeleagă situația pentru a nu-i pune pe colegii săi de partid să voteze, (Doamne ferește!) acest studiu, pe care un alt ministru, Fifor le-a interzis să îl aprobe.

Speranțele politicii socialiste, deputații Căprar, Tripa și Todor dădeau din coate și luptau împotriva oricărei soluții sau rezolvări. De parcă ei ar fi în opoziție.

Horgea în loc să fie prefect, făcea pe secretara de partid.

Secretarul de stat în ministerul Energiei, Doru Vișan a fost singurul, din PSD, care a admis faptul că nu este de acord ca Vărcuș, Stoenescu, Cheșa și restul consilierilor PSD să nu voteze acest proiect important pentru energia termică din Arad. Ba mai mult, Vișan l-a cotrazis pe ministrul habarnist de câteva ori și a fost surprins de realitatea faptului că de ani de zile Aradul nu a primit niciun ban de la guvern.

Când liderii de sindicat au pus întrebările grele care necesitau răspunsuri pertinente din partea ministrului Petcu, doamna secretară Horgea l-a sustras pe acesta, folosind un șiretlic vechi și penibil, pentru a-l scuti de corvoada verbalizării oricărui fel de răspuns...cică îl așteptat un telefon operativ într-un alt birou.

Și uite așa au fost la aceași masă toată crema PSD-ului atât locală cât și națională, iar problema CET-ului a rămas...în aer.

Poate vă întrebați cine sunt incapabilii din această poveste nefericită.

Publicăm mai jos lista somităților din PSD:

Ministrul Energiei (pus de PSD) Toma Petcu, împreună cu secretarul de stat, de la același minister, Doru Vișan, trei mari și tari parlamentari PSD, Doru Căprar, Adrian Todor și Florin Tripa, gașca consilierilor contra, Vărcuș (actualul director de la Poștă), Stoenescu (și visul ei de inspector general al  ISJ Arad), Cheșa (cocălarul-pițipoancă din CLM) și bineînțeles Horgea (prefectul numit de către guvernul PSD, cu rang de secretaro-chelneriță)

La nivel național PSD taie și spânzură, este la putere, numește și demite însă nici cum nu poate rezolva problema CET-ului din Arad...sau poate nu vrea.

Între timp, tot PSD, prin ANRE a mărit prețul la gigacalorie...așa că ne așteaptă o iarnă grea, foarte grea!


Scrie un comentariu

trimite