Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Lumina Sfântă de la Ierusalim ajunge și anul acesta la Arad

Consiliul Județean Arad aduce și în acest an, pentru creștinii ortodocși din județ, Lumina Sfântă a Învierii, de la Ierusalim.   

Lumina Sfântă de la Ierusalim ajunge și anul acesta la Arad
Comentează 1

În seara zilei de sâmbătă, 27 aprilie 2019, o delegaţie a Patriarhiei Române va aduce Sfânta Lumină de la Ierusalim, cu un avion special. Lumina Sfântă va fi adusă la Arad de către un reprezentant al Consiliului Județean, respectiv al Arhiepiscopiei Aradului, la catedrala ,,Sfânta Treime”, unde, în jurul orei 22.00, va fi împărțită credincioșilor.

,,A devenit deja o tradiție ca instituția noastră să se implice, alături de Arhiepiscopia Aradului, în acest demers spiritual important pentru toți cei care sărbătoresc Sfântul Praznic al Învierii Domnului, în bisericile arădene. Sunt recunoscător că pot contribui, în acest mod, la atmosfera de sărbătoare", a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

De menționat că Iustin Cionca a transmis, în mesajul său de Paște, invitația ca arădenii să caute să redescopere și să viziteze mănăstirile unice din județul Arad, Hodoş-Bodrog, Bezdin, Gai, Feredeu, salba de vechi biserici de lemn de pe Valea Mureșului și alte lăcașe de cult unde pot intra în adevărata atmosferă a sărbătorii.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite