Vremea Romania, Arad 12°C

Stiri Arad

Lucian Bute ar putea boxa la Olimpiada de Rio

Lucian Bute, 36 de ani, fost campion mondial IBF, ar putea lupta pentru o medalie olimpică la Rio. Preşedintele AIBA, Ching-Kuo Wu, a anunţat, joi, că pugiliştii profesionişti pot participa la Jocurile Olimpice din 2016.

Lucian Bute ar putea boxa la Olimpiada de Rio
Comentează 0

Lucian Bute şi-ar putea trece în palmares prima sa medalie olimpică, dacă se va califica pentru Jocurile Olimpice. Singurul titlu olimpic din palmaresul României a fost cucerit în 1956, la Melbourne, de către Nicolae Linca. De atunci sportivii români au mai cucerit alte 24 de medalii dintre care 9 de argint şi 15 de bronz.

JO 2016. "Am discutat cu toate federaţiile naţionale, şi, în proporţie de peste 90%, răspunsurile au fost pozitive cu referire la prezenţa sportivilor profesionişti în competiţia de box", a declarat oficialul AIBA.

JO 2016. Pentru Jocurile Olimpice de la Rio, boxul are rezervate 250 de locuri: 187 destinate amatorilor şi 63 profesioniştilor. Manny Pacquaio şi Vladimir Klitschko şi-au manifestat deja interesul, în timp ce Floyd Mayweather a spus că nu este interesat. Sportivii profesionişti care vor să meargă la Rio vor trebui să participe la cel puţin un turneu special de calificare.

sursa: romaniatv.net

Articole asemanatoare

Scrie un comentariu

trimite