Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Lovitură pentru şoferii care nu-şi plătesc AMENZILE DE CIRCULAŢIE

Permisul de conducere va putea fi suspendat în cazul neplății amenzilor de circulație, stipulează un proiect de lege înregistrat recent la Senat pentru dezbatere.  

Lovitură pentru şoferii care nu-şi plătesc AMENZILE DE CIRCULAŢIE
Comentează 0

Conducătorii auto care nu își plătesc amenzile rutiere vor risca suspendarea dreptului de conducere, potrivit Propunerii legislative pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice și care, pentru a se putea aplica, are nevoie de votul Parlamentului, de promulgare și de publicare în Monitorul Oficial.

Proiectul de modificare a Codului rutier introduce sancțiuni ce se vor aplica șoferilor care nu plătesc la timp amenzile rutiere primite, mai exact, la peste 60 de zile de la data săvârșirii contravenției și primirea amenzii. Sancțiunea este, în cazul neplății amenzii după termenul de 60 de zile, suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Suspendarea dreptului de conducere va înceta în momentul în care șoferul amendat va aduce dovada achitării amenzilor restante.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite