Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Lovitură de teatru în cazul liderului ISIS, dat mort de toată lumea

Liderul grupării jihadiste Statul Islamic (SI), Abu Bakr al-Baghdadi, este fără îndoială încă în viață și se ascunde probabil în valea Eufratului, a declarat joi un înalt responsabil militar american, citat de France Presse.

Lovitură de teatru în cazul liderului ISIS, dat mort de toată lumea
Comentează 0

"Noi îl căutăm neîncetat. Nu cred că el este mort", a indicat generalul Stephen Townsend, comandantul coaliției antijihadiste în Irak și Siria într-o declarație telefonică.

Totuși, generalul Townsend a recunoscut că nu are "nicio idee" unde exact ar putea să se afle al-Baghdadi, dar crede că el ar fi putut să fugă împreună cu alți jihadiști în valea Eufratului, o regiune care se întinde din Siria până în Irak, după ofensiva coaliției și a aliaților locali ai acesteia asupra Mosul, Raqqa și Tal Afar, bastioane ale Statului Islamic.

"Ultima bătălie împotriva ISIS va fi dată în valea Eufratului", a afirmat militarul american, folosind o altă denumire a Statului Islamic.

"Când îl vom găsi, cred că vom încerca mai întâi să-l lichidăm. Nu merită probabil încercat să fie capturat", a adăugat el, potrivit Agerpres.

Sursa: realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite