Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească pe strada Gheorghe Doja

Localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească pe strada Gheorghe Doja
Comentează 0

În data de 31 martie 2024, în jurul orei 23:00, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din municipiul Arad, strada Gheorghe Doja.

Pentru misiune au fost alocate forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Arad cu două autospeciale de stingere, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțimi și o autospecială pentru descarcerare. La locul evenimentului a fost alocată și o ambulanță SAJ.

La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta violent prin ardere generalizată la nivelul anexei gospodărești construită din lemn, pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați cu posibilitate de propagare la o unitate spitalicească privată aflată în imediata vecinătate a anexei.

Intervenția promptă a pompierilor a făcut că incendiul sa fie localizat și lichidat prompt, fără a se extinde la unitatea spitalicească. Anexa și bunurile aflate în interior au ars în totalitate, iar 9 geamuri ale unității spitalicești au fost afectate din cauza flăcărilor.
Din fericire, nu s-au înregistrat victime. Nu s-a impus evacuarea pacienților spitalului.

Cauza probabilă de producere a incendiului este în curs de stabilire.

---------------

Totodată, pe tot parcursul zilei de ieri, 31 martie 2024, pompierii militari arădeni au intervenit pentru a stinge și a înlătura efectele negative produse de arderile necontrolate ale vegetației uscate.

Astfel, pompierii au intervenit în localitățile: Arăneag, Paiuseni, Săvârșin, Madrigesti, Iercoseni, Seliștea și Pleșcuța. În urma incendiilor au fost afectate aproximativ 35 hectare de teren.

Vă reamintim că arderea vegetației uscate este STRICT INTERZISĂ.

Potrivit prevederilor legale, arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase este strict interzisă (articolul 94, alineatul (1), litera n, din OUG nr.195/2005 privind protecția mediului) și constituie contravenții, sancționându-se cu amendă de la 7.500 lei (RON) la 15.000 lei (RON), pentru persoane fizice, și de la 50.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON), pentru persoane juridice.

Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea deșeurilor și a altor materiale combustibile poate avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor. În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, de operatori economici, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite