Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Liviu Dragnea: PSD ar putea iniţia un proiect de lege privind salarizarea

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri seara, că social-democraţii iau în calcul depunerea unei iniţiative legislative privind salarizarea în sistemul bugetar, în condiţiile în care Ministerul Muncii nu a prezentat Parlamentului proiectul de lege.

Liviu Dragnea: PSD ar putea iniţia un proiect de lege privind salarizarea
Comentează 0

"Cred că sunt trei luni sau mai mult de trei luni de când s-a instalat noul Guvern. Am înţeles că doamna Plumb i-a înmânat proiectul de lege. La cheie înseamnă că i-a înmânat proiectul de lege. Am înţeles, de asemenea, că în urma înţeleptei analize a dumneaei şi vorbind cu cei din Direcţia de specialitate, nu era o fundamentare (…) dar în trei luni de zile, totuşi, nu a venit nimic de la Ministerul Muncii", a declarat Liviu Dragnea, potrivit Mediafax.

El a susţinut că deja au existat discuţii în grupurile parlamentare ale PSD cu privire la iniţierea unui proiect. "O să vorbim şi cu colegii de la ALDE, şi cu colegii de la UNPR să începem noi o dezbatere în Parlament şi să iniţiem noi în Parlament (un proiect de lege n.r.)", a spus Dragnea.

Ministrul Muncii, Claudia Costea, a declarat recent că fostul ministru Rovana Plumb i-a predat un proiect de lege fără note de fundamentare. "Doamna Plumb mi-a înmânat un proiect al Legii salarizării unitare, care fusese finalizat în luna septembrie (…) din păcate, nu înţeleg de ce domnia sa nu l-a promovat, dacă era la cheie. În urma discuţiilor pe care le-am avut cu colegii din direcţiile de specialitate am constatat că nu exista o fundamentare, deci un calcul de impact economic, astfel încât eu nu am putut să procedez la eliberarea în circuit a acestui document", explicat ministrul Muncii.

La începutul lunii ianuarie, Guvernul a anunţat că vicepremierii Costin Borc şi Vasile Dâncu, ministrul Muncii, ministrul Justiţiei şi reprezentanţii confederaţiilor sindicale vor forma un grupe de lucru care vor elabora, într-o lună, noul proiect al Legii salarizării bugetare, care va cuprinde şi criterii de performanţă.

Sursa romaniatv.net
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite