Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Liviu Dragnea luptă cu Instanța Supremă

Liviu Dragnea se luptă astăzi cu Instanţa Supremă, la Curtea de Apel Bucureşti, în procesul deschis de şeful PSD împotriva completului de magistraţi care judecă apelul în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman.

Liviu Dragnea luptă cu Instanța Supremă
Comentează 0

Liderul PSD cere Curţii de Apel Bucureşti să stabilească dacă a fost sau nu respectată legea atunci când a fost stabilită componenţa unui complet de 5 judecători. Este vorba despre magistraţii care vor da un verdict definitiv în dosarul angajărilor fictive de la protecţia Copilului Teleorman.

Liviu Dragnea acuză ICCJ (instanța supremă) și Colegiul de conducere că au aplicat selectiv noile prevederi ale legii privind organizarea judiciară. Procesul în care liderul PSD contestă condamnarea la 3 ani si 6 luni de închisoare este judecat de un complet constituit de la începutul acestui an şi al cărui şef a fost numit. Asta în contextul în care, în iulie, au intrat în vigoare modificări conform cărora toţi cei cinci magistraţi trebuie stabiliţi prin tragere la sorţi. Modificările aduse Legii de organizare judiciară nu conţin norme tranzitorii. De aceea, Instanţa Supremă a stabilit că le va pune în aplicare începând cu ianuarie 2019.

Curtea de Apel Bucureşti a amânat primul termen, invocând de lipsa de procedură în dosar. 

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite