Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Liderii PNL, în ședință de urgență. Surse: Raluca Turcan va fi președintele interimar

Raluca Turcan va asigura conducerea interimară a Partidului Naţional Liberal, susţin surse din interiorul partidului, citate de Realitatea TV. Liberalii se reunesc marţi, la ora 12.00, în Biroul Politic Naţional pentru a stabili conducerea interimară a partidului, după demisia Alinei Gorghiu, urmare a rezultatului slab al PNL la alegerile parlamentare.

Liderii PNL, în ședință de urgență. Surse: Raluca Turcan va fi președintele interimar
Comentează 0

Florin Roman ar urma să fie secretarul general al PNL, conform Realitatea TV. Partidul anunţă un congres în luna martie, susţine sursa citată.

Luni seara, la Bucureşti, a fost o şedinţă de pregătire a reuniunii BPN de marţi, la care au participat liderii organizaţiilor judeţene care au obţinut rezultate de peste 20% la alegeri, adică peste scorul la nivel naţional al formaţiunii.

Dezbaterile celor prezenţi la şedinţa de luni seară au durat aproape trei ore şi au existat două curente de opinie: lideri judeţeni care au propus ca Alina Gorghiu şi actuala echipă demisionară să asigure interimatul până la congres şi alţii care au propus o echipă nouă.

Din echipa interimară de conducere a PNL până la congresul de anul viitor ar urma să facă parte şi Mircea Hava, liderul de la Alba, care ar putea prelua funcţia de secretar general interimar în locul lui Ilie Bolojan, care a demisionat şi el luni.

Alina Gorghiu a demisionat, luni, de la conducerea PNL. În şedinţele de luni seara şi marţi, Gorghiu va cere liderilor din partid să organizeze alegeri în cel mai scurt timp.

Fostul preşedinte al PNL a declarat jurnaliştilor că va veni cu o propunere marţi şi că îi susţine pe oamenii cu rezultate în PNL.

"Discuţia a fost una informală, cu liderii organizaţiilor care au luat peste media pe ţară. Nu a fost o şedinţă în care să se ia decizii oficiale. Pentru funcţiile care s-au vacantat şi pentru interimat va fi o regulă pe care o vom respecta, meritocraţia şi cei care au obţinut rezultate bune în partid, aceştia vor fi sprijiniţi. Mâine veţi vedea propunerile şi sper să fie bine primite. Întotdeauna, obiectivul pe care mi l-am propus a fost să susţin oameni care au produs rezultate în PNL, indiferent dacă a ieşit mereu. Voi intra mâine cu o propunere pentru colegi mei. Mâine veţi afla decizia finală ", a mai explicat Alina Gorghiu.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite