Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Liceul „Henri Coandă” Arad a obținut acreditarea Erasmus+ în domeniul „Formare Profesională”

Liceul „Henri Coandă” Arad a obținut acreditarea Erasmus+ în domeniul „Formare Profesională”
Comentează 0
Începutul lunii februarie a venit cu vești bune pentru Liceul Tehnologic de Transporturi Auto „Henri Coandă” Arad, care se află pe lista cu proiecte acreditate Erasmus+ pentru domeniul „Formare Profesională”.
 
„Obținerea acreditării în domeniul formării profesionale VET, KA120-VET-000189027, este o dovadă a recunoașterii activităților profesionale derulate în  cadrul proiectelor europene, pe care liceul nostru le-a implementat încă din anul 2008. Încrederea acordată ne bucură și ne motivează să continuăm, cu mare responsabilitate această tradiție, fiind recunoscători pentru oportunitatea de dezvoltare instituțională oferită. Astfel, până în 2027, elevii își vor putea efectua stagiile de pregătire practică la agenți economici din diverse țări ale Uniunii Europene, iar profesorii VET vor participa la activități de job shadowing, la instituții ale partenerilor europeni”, ne-a transmis prof. ing. Steliana Băișanu, directorul Liceului Tehnologic de Transporturi Auto „Henri Coandă” Arad.
 
Programul Erasmus+ oferă oportunități organizațiilor active în domeniul educației și formării profesionale pentru a se dezvolta. Aceste oportunități se concretizează în activități prin care persoanele implicate în acest domeniu să interacționeze și să învețe împreună, dar și alături de profesioniști din organizații europene, să participe la schimburi de bune practici și la crearea și implementarea de resurse educaționale inovatoare care produc schimbare. Activitățile de învățare în domeniul educației și formării profesionale sunt concepute pentru a avea un impact pozitiv asupra cadrelor didactice, persoanelor aflate în formare inițială, formatorilor și experților, dar și la nivel organizațional, comunitar și al politicilor și practicilor din sectorul VET.
 
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite