Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Lia Teodora Ianto și ... BĂRBAȚII CU CARE M-AM TREZIT

Lia Teodora Ianto și ... BĂRBAȚII CU CARE M-AM TREZIT
Comentează 2

"Tu te lauzi că Apusul înainte ți s-a pus Ce-i mâna pe ei în luptă? Laurii voiau să-i smulgă de pe fruntea ta de fier A credinței biruință căta orice cavaler" (M. Eminescu, Scrisoarea a treia) Aceste versuri mi-au apărut ca un motto, în timp ce mă străduiam să realizez un portret de autor.

Desigur, că ar fi mai nimeriți unii editori, unii critici literari ori cititori, care își împletesc vorbele în relație cu unii itemi, despre vreo anume preferință literară! Ei bine, mă pliez acum spre ultimul an (2022) și am să schițez, după anotimpuri, evantaiul scrisului în cazul unui nume: Lia Teodora Ianto și al unui pseudonim: Natalia Micalona. Scrisul de primăvară înseamnă renaștere și dezvoltare personală. VINDECARE VIBRAȚIONALĂ PRIN METODA THETA, Editura Mirador, 2022 Scrisul de vară înseamnă lumină și revărsare după o perioadă de (ne)pandemice zbateri. TRANSPLANT, Editura Stef 2022 . Scrisul de toamnă înseamnă trezire din somnul unor dorinți, în amurg de torente.

BĂRBAȚII CU CARE M-AM TREZIT, Editura Castrum de Thymes 2022 Aceste trei titluri, se cuantifică într-un an, unul singur (2022) și dau valoarea unui ne, sau pseudonim literar și toate trei cărțile unui an, se împletesc în trei exprimări de nuanțe cu determinare: noțiuni de dezvoltare personală (idei în construcție), versuri (în lirism) și proză romanțată (roman). Acest profil de autor, cu un debut surprinzător, cu un potențial de exprimare în trei limbaje diferite (în cazul nostru, într-un an) este rodul unui travaliu acribic și perpetuu. Rămâne ca literatura de specialitate să îi ofere cuantumul potrivit, iar numele alese pe coperte să fie așezate pe raftul întâi în preferințe. Și atunci, alegerea versurilor eminesciene se va adeveri și va ține loc de răspunsul la (probabil) temeri și întrebări de genul: - Ce o mână pe Natalia Micalona ori Lia Teodora Ianto să scrie trei cărti, diferite ca limbaj, intr-un an!

Vineri, 7 octombrie la Biblioteca Județeană A. D. Xenopol Arad au avut loc două lansări de carte, autoarea, poeta și scriitoarea Natalia Micalona a adus în fața publicului cele 3 cărți pe care le-a scris anul acesta și poetul, scriitorul orădean Emil Neșiu a adus două din cărțile de poezie scrise tot anul acesta. Emil Neșiu, poet cu peste 15 cărți de poezie. Gazda evenimentului a fost poeta, scriitoarea Lucia Bibarț.

O zi a Zâmbetului fără ură! 5 cărți... 2 autori omniprezenți Lia Teodora Ianto Arad Emil Neșiu Oradea 3 lectori omniscienți Editori și critici literari Daniei Luca Nicolae Toma Daniel Marian Un auditoriu nonplumburiu ci vocativ! Un cântăreț trubadur cu... pene! Dar și voce de Peru, Pedro Soto a umplut Sală cu muzică spirituală, autentică. Și toate acestea vreme de două ore într-o sală. Multimedia pe măsură! Mulțumiri tuturor!

 

FLORICA RANTA CÂNDEA

Galerie foto (46)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite