Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Lia Teodora Ianto - Lansare de carte de Zilele Hunedoarei

 Lia Teodora Ianto - Lansare de carte de Zilele Hunedoarei
Comentează 0
Lansare de carte de Zilele Hunedoarei
Lia Teodora Ianto, pseudonim Natalia Micalona - „Transplant”
Acțiune organizată în cadrul Zilelor Hunedoarei, sâmbătă, 23 iulie 2022, ora 18, la Galeria de Arte din Hunedoara.
Mulțumim, Natalia! Eşti un om minunat, cu un suflet atât de frumos desenat, un om plin de vise şi de principii, un om plin de amintiri magice clădite numai cu oameni la fel de frumoşi ca tine, un om încărcat de seninătate şi poftă de viaţă, un om plămădit din bunătate şi frumuseţe sufletească fără margini, un om pe care viaţa l-a supus la sute de teste, dar pe care le-a trecut de fiecare dată cu capul sus, un om plin de râsete senine şi zâmbete calde, un om care pune problemele şi nevoile lui pe locul doi, un om aparent simplu, dar atât de special!
Lia Teodora Ianto, născută în 10 martie 1988, în județul Arad, este licențiată a Universității de Vest Vasile Goldiș, la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, cu un Master în Psihologie Clinică și Psihoterapii.
Aflată într-o etapă de maturitate creatoare, Teodora Ianto a publicat sub pseudonimul Natalia Micalona: 10 cărți de poezie, trei cărți de dezvoltare personală și o carte de proză-„un roman scris la cinci mâini”.
Astăzi la Hunedoara își lansează cea de-a 10 carte de poezie, „Transplant”, apărută la Editura Ștef din Iași.
A fost prezentă la conferințe Bookland în anii 2014, 2015, 2016.
A coordonat emisiunea culturală „TU – Carte deschisă” de la Radio Zestrea.
Lucrează ca psihoterapeut în dezvoltarea fizică și psihică a oamenilor.
Neobosită în pasiunea pentru cultură adesea pune în fața publicului, pe scenă și în cafenele destinate literaturii spectacole de cultură, de muzică și poezie, astfel sprijinind oamenii iubitori de scris, de citit și de artă.
A participat la diferite concursuri de poezie și proză unde a obținut:
• Diplomă de excelență „Dosofiei” pentru volumul I „Chei către suflet” la concursul internațional Lumină lină în memoriam Aurel Turcuș,
• Diplomă de onoare secțiunea poezie, la concursul Vitrina cu oglinzi.
• Premiul al II-lea pentru cartea de poeme „Visul”,
• Locul al III-lea la Festivalul concurs de poezie, Emandiana.
• Premiul al III-lea pentru cartea „Cubul cu cinci fețe”,
• Premiu pentru cartea de eseuri
• Premiul literar „Mihai Eminescu” acordat de către Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad
A publicat în antologii și reviste literare, Agora, Confluențe Literare, Gutenberg, Prietenia, Luceafărul Arădean, Stindard.
Despre cartea Nataliei ne-a vorbit scriitorul Daniel Marian, cel care a scris prefața. Citez un fragment din introducere:
„Natalia Micalona putea fi castelană în basme trăite, sau, cu o fire specială, de astronaut, să ne povestească stelele în esenţa lor. A ales însă poezia, ca pe cea mai elaborată dintre formele vitale de sublimare în continuumul universal.
Cu un suflet deschis şi o mână sigură, poeta ne smulge din mecanismul labirintic, contorsionat şi barbar al unui cotidian sufocat, insinuându-ne în spaţii reflexive, de adâncă emoţie, dezmierdându-ne simţurile într-un fel aparte.
Prin construcţii precise, rezultat al unor funcţii elaborate, ne regăsim astfel gândind limpede, dincolo de constrângerile unei existenţe care tinde tot mai mult să ne zăpăcească fiinţa pe panta distopicului.
În cuprinsul acesta ideatic şi imagistic, după cum veţi vedea, găsim o poetă şi o poezie de fineţe deosebită, pe care vă invit să le cunoaşteţi.”
Felicitări, Natalia!
Mulţumiri celor prezenţi la lansare!

Galerie foto (18)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite