Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Legea salarizării, ultimele modificări. Ministrul Muncii a anunţat ce lefuri cresc cu 100%, dar şi unde vor fi scăderi

Ministrul muncii detalii de ultimă oră despre legea salarizării. Lia Olguţa Vasilescu a declarat că legea va fi votată săptămâna viitoare şi că vor exista creşteri chiar şi de peste 100% pentru unii bugetari cu salarii foarte mici.

Legea salarizării, ultimele modificări. Ministrul Muncii a anunţat ce lefuri cresc cu 100%, dar şi unde vor fi scăderi
Comentează 0

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat că, după intrarea în vigoare a noii Legi a salarizării, aproximativ 60% dintre salariile bugetarilor vor avea creșteri și mai mari de 100%, iar aproximativ 3% dintre salarii vor scădea.

"Aproximativ 60% dintre salarii vor avea creșteri și mai mari de 100%, este vorba de salariile care, la ora actuală, sunt foarte mici, în jurul salariului minim pe economie, iar de scăzut vor scădea aproximativ 3% dintre salarii, deoarece erau atât de mari, încât ceilalți bugetari nu puteau să le prindă din urmă, nici măcar în anul 2022, chiar dacă aveau o creștere progresivă a salariului. Este vorba de salarii care sunt în jurul a 12.000 și chiar mai mari, pânâ la 20.000. Dacă le vom lăsa așa, disfuncționalitățile ar continua și după anul 2022″, a declarat Olguța Vasilescu.

"Sunt cateva categorii de bugetari care au primit luna această majorari. Ma refer la mediu, armata, politie. Anul viitor din ianuarie sigur toata lumea intra cu 25%. Toti bugetarii vor avea o crestere minima de 25%. Cei din sanatate si din educatie vor avea o crestere mai mare", a declarat Olguţa Vasilescu. 

Eventuala etapizare a creșterilor salariale depinde de amendamentele pe care le va aproba sau nu Parlamentul la Legea salarizării, a afirmat marți premierul Sorin Grindeanu.

Citeste mai mult pe romaniatv.net


Scrie un comentariu

trimite