Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Legea Antifumat MODIFICATĂ. Fumatul NU va mai fi INTERZIS la terase şi în spaţii special amenajate

Senatorii juriști au admis, miercuri, o serie de amendamente la legea antifumat, care elimină interdicția fumatului la terase, spațiul închis fiind redenumit ca spațiu cu pereți de jur împrejur, în plus, fumatul va fi permis în camere special amenajate pentru acest lucru, și în care se pot consuma și băuturi.

Legea Antifumat MODIFICATĂ. Fumatul NU va mai fi INTERZIS la terase şi în spaţii special amenajate
Comentează 0

Amendamentele au fost citite în Comisia juridică de senatorul PNL Steliana Miron, care a semnat în calitate de iniţiator alături de deputaţii Daniel Fenechiu şi Răzvan Tănase modificarea legii.

Parlamentarii vor să modifice definiţia spaţiului unde se poate fuma, astfel potrivit articolului 2, "spaţiul public închis este definit ca orice spaţiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate sau de dreptul de acces, care are un acoperiş, plafon sau tavan care este încadrat de pereţi de jur împrejur, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, cu excepţia spaţiilor cu destinaţie locativă".

Ei dau o nouă definiţie şi spaţiului închis de la locul de muncă, care este "spaţiul care are un acoperiş, plafon sau tavan, şi care este încadrat de pereţi, de jur împrejur, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, aflat într-un loc de muncă, astfel cum este definit în legea securităţii şi sănătăţii în muncă 319/2006, cu modificările ulterioare".

În plus, potrivit amendamentelor, fumătorii se pot constitui în asociații sau cluburi de fumători care pot amenaja spații speciale destinate fumatului și activităților asociate fumatului, cum ar fi consumul de cafea, băuturi calde sau băuturi răcoritoare.

Iniţiatoarea amendamentelor, Steliana Miron, a oferit şi un motiv întemeiat pentru aprobarea amendamentelor.

“Am primit petiţii de la patronii de cluburi din centrul vechi în care se plângeau că sunt clienţi care nu îşi mai achită notele de plată, fiindcă spun că ies la fumat şi nu mai vin“, a spus Miron.

În apărarea fumătorilor a sărit şi un senator nefumător, Cristian Bodea.

Mi s-a spus că dacă nu sunt fumător, nu am autoritate în domeniu. Nu sunt de acord cu această lege tâmpită. Nu sunt de acord să interzicem. Dacă vrem să ne sinucidem cu ţigările, ne sinucidem. Dacă îmi convine, stau lângă un fumător, dacă nu, plec. Eu aş considera potrivit, dacă unii sunt deragnjaţi că se fumează într-o cameră, să se decidă localurile pentru fumat şi cele pentru nefumători. Nu trebuie să ne simţim vinovaţi că modificăm legea. După corupţi au apărut fumătorii. E ca o anatemă, a spus Bodea.

Sursa romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite