Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Le-am dat cu terenu-n cap: cu Dennis Man coautor la două dintre goluri, ROMÂNIA învinge cu 3-0 Ucraina / UPDATE: Tricolorii - pe primul loc în grupă, după partida Belgia-Slovacia

Allianz Arena sau Munich Football Arena a fost astăzi ACASĂ pentru echipa națională de fotbal care a debutat la ediția de anul acesta a Campionatului European în fața a peste 40.000 de români veniți să-și încurajeze echipa. Iar atmosfera electrizantă făcută de public i-a purtat pe aripi spre VICTORIE pe băieții lui Edward Iordănescu, care le-au dat cu terenul în cap ucrainenilor. A fost cu siguranță unul dintre cele mai frumoase meciuri disputate până acum la Euro 24.

Le-am dat cu terenu-n cap: cu Dennis Man coautor la două dintre goluri, ROMÂNIA învinge cu 3-0 Ucraina  / UPDATE: Tricolorii - pe primul loc în grupă, după partida Belgia-Slovacia
Comentează 0

Update 1 Tricolorii - pe primul loc în grupă, după partida Belgia-Slovacia

Cu 3 puncte și golaveraj de 3-0, România este pe primul loc în grupă. În cea de-a doua partidă a serii, Belgia a fost învinsă de Slovacia cu 0-1, în urma golului marcat încă din minutul 7 de Ivan Schranz. Mai trebuie spus că Romelu Lukaku a reușit să înscrie de două ori, însă golurile sale au fost anulate de VAR, astfel că Slovacia își adjudecă poziția secundă în Grupa E.

 


Deși au avut în față jucători de la Real Madrid, Chelsea, Arsenal, tricolorii au făcut un meci de excepție și au reușit să-și surclaseze adversarii, care au avut primul șut pe poartă în minutul 77.

Căpitanul Nicușor Stanciu a fost cel care a deschis scorul în minutul 29, cu un șut de chinogramă expediat în vinclul lui Lunin, ucraineanul care a apărat poarta lui Real Madrid în Liga Campionilor. Asta, după ce a primit  de la fostul utist Dennis Man. Același Man putea face 2-0 în minutul 38, iar un minut mai târziu Nicolae Stanciu a fost la un pas să înscrie direct din corner, astfel încât România a intrat la pauză cu un avantaj de doar un gol.

În repriza secundă, Răzvan Marin face 2-0 cu un șut expediat tot din afara careului în minutul 54, iar în minutul 57, Dennis Man pătrunde în careu și îi pune mingea pe tavă lui Drăguș, care stabilește scorul final: 3-0.

Deși Nicușor Stanciu a fost desemnat jucătorul meciului, trebuie spus că Man a făcut de asemenea o partidă foarte bună, la fel și Drăguș, Burcă a jucat foarte bine în apărare, iar Radu Drăgușin, căruia suporterii i-au scandat numele la scenă deschisă în timpul jocului, a fost imperial.

Să nu uităm că a fost prima victorie la Euro obținută de România din 2000, când învingeam Anglia cu 3-2.

Dar să vedem cum a arătat echipa trimisă pe teren de selecționerul Edi Iordănescu.

1. Niță – 2. Rațiu, 3. Drăgușin, 6. M. Marin (4. Rus), 11. Bancu, 15. Burcă, 17. Fl. Coman ( 13. Mihăilă), 18. R. Marin, 20. Man (10. Hagi), 21. Stanciu – c (24. Racovițan), 19. Drăguș (Pușcaș).

Pe bancă: 12. Moldovan, 16. Târnovanu – 4. Rus, 5. Nedelcearu, 7. Alibec, 8. Cicâldău, 9. Pușcaș, 10. Hagi, 13. Mihăilă, 14. Olaru, 22. Mogoș, 23. Sorescu, 24. Racovițan, 25. Bîrligea, 26. Șut

Sursa foto: UEFA via FRF.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide