Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Lazăr Faur: „Deschidem orașul pentru evenimente cu public, dar avem nevoie de vaccinare”

Viceprimarul Aradului, Lazăr Faur, a vorbit despre întoarcerea treptată la viața normală, pregătirea sezonului estival și deschiderea orașului, care trebuie să meargă în paralel cu campania de vaccinare.

Lazăr Faur: „Deschidem orașul pentru evenimente cu public, dar avem nevoie de vaccinare”
Comentează 0

„Să revenim la viața normală, este dorința și obiectivul nostru. Pentru a putea reveni la normalitate trebuie să facem câțiva pași importanți pentru depășirea crizei sanitare. Pasul principal este vaccinarea și încercăm să punem la dispoziția oamenilor infrastructura necesară. În paralel, pregătim măsurile și facilitățile pentru sezonul cald, pentru evenimente cu public. Din acest sfârșit de săptămână ștrandul este funcțional, totul este pregătit. La intrare, fiecare arădean va trebui să completeze un formular legat de Covid 19, trebuie angajată responsabilitatea fiecăruia. Pregătim evenimentele cu care suntem obișnuiți: competiții sportive, avem cereri pentru competiții de ciclism, competiții de amatori. În 6 iunie vom avea primul meci cu public pe arena Francisc Neuman. Pentru a petrece timp de calitate în aer liber, amenajăm parcurile și spațiile verzi, vom avea evenimente culturale în spații deschise. Zilele acestea se lucrează la un regulament pentru terase, pentru a putea primi arădenii în siguranță”, a spus Lazăr Faur.

Lazăr Faur a oferit o radiografiei a campaniei de vaccinare. În cele 7 centre deschise avem un ritm de 700 de persoane pe zi. În plus, este deschis centrul drive-thru la Real și centru mobil de vaccinare  la Kaufland. Centrul mobil va sta câte o săptămână în fiecare parcare Kaufland, apoi revine în același loc pentru Rapel. La trei săptămâni după maratonul vaccinări, evenimentul se reia tot pentru Rapel.

„Începe vaccinarea pentru adolescenți, lansăm vaccinarea pentru tineri la Arad, cei care doresc să se vaccineze trebuie însoțiți de părinte sau tutore. Încercăm deschiderea unui centru la Galeria Mall, vrem să fim prezenți atât pentru cei din Arad cât și pentru cei care lucrează în străinătate și își refac actele. Oferim de asemenea posibilitatea de vaccinare la domiciliu și în firme private”, a precizat viceerimarul Lazăr Faur.

Infrastructura este gândită pentru a ne întoarce în siguranță la viața obișnuită: „Deschidem orașul, spațiul public și de agrement, cu speranța că ne vom bucura și vom evita un nou val, în toamnă. Vă rog să transmiteți acest mesaj: este important să ne vaccinăm”, a încheiat viceprimarul.

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite