Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

LATERNENFEST - MARȘUL LAMPIOANELOR 2018

Noiembrie....frunze ruginii, melancolie, râsete de copii ..

LATERNENFEST - MARȘUL LAMPIOANELOR 2018
Comentează 0

.
.Ieri, luni 12 noiembrie 2018, o seară altfel,  a schimbat monotonia cartierului Aradul Nou. Aproximativ cinci sute de elevi de la ,,Liceul Teoretic ADAM MÜLLER GUTTENBRUNN” - ciclul primar, secția germană ,  unele clase de la secția română şi  grupa ,, Iepuraşilor isteţi”,  conduşi de profesori şi însoţiţi de părinții şi bunicii  lor, au umplut :  o parte curtea renumitei Clădiri 67, iar cealaltă parte - curtea clădirii de pe strada Popa Şapcă,  apoi Biserica Romano Catolică din cartier şi în cele din urmă părculeţul din faţa bisericii, cu râsete și lumină. 
Legenda spune că, pe vremea când era soldat, întâlnind  un om sărman  care îngheța de frig, Sfântul a luat sabia, și-a despicat mantia și a împărțit-o cu cel suferind. Domnul l-a pus la încercare, iar Martin a simțit astfel chemarea de a sluji creștinismul, devenind călugăr și mai târziu episcop de Tours.
Deoarece se zice, că a adus lumina în sufletele oamenilor, de Ziua Sfântului Martin copiii confecționează lampioane cu care merg apoi la biserică și înfăptuiesc fapte bune. 
Astfel, conform tradiției, chiar dacă sărbătoarea Sfântul Martin a fost cu o zi în urmă , fluviul de felinare colorate , cântecele și buna dispoziție a tuturor au trezit până și  surâsul și încântarea trecătorilor.
Procesiunea a culminat in biserică, unde lampioanele celor mici, s-au stins dând  cu toții ascultare, în linişte, programului artistic pregătit de către clasele I A , I B, II B, III B, IV A respectiv IV B. Răbdarea micilor spectatori precum şi a celor care au susţinut prin cântece şi poezii  această festivitate a  fost răsplătită cu covrigii tradiţionali. Noi am  împărțit covrigul cu cei dragi , cunoscuţi și necunoscuţi.  
Pe această cale, mulţumim pentru susţinerea şi participarea la acestă acţiune : domnului director prof. Mario Stoica , preotului Mathes Dirschl, cadrelor didactice implicate din ciclul primar şi preşcolar,  părinţilor , bunicilor şi nu în ultimul rând elevilor.

prof.ciclul primar BEATRICE HEDEȘAN
prof ciclul primar CORNELIA BELEAN

 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite