Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Lansarea concursului pentru acordarea stimulentelor pentru performanță în cadrul proiectului cu finanțare europeană prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020 ”Proacțiune pentru o comunitate educațională multiprofesională – ProActiv”

Lansarea concursului pentru acordarea stimulentelor pentru performanță în cadrul proiectului cu finanțare europeană prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020 ”Proacțiune pentru o comunitate educațională multiprofesională – ProActiv”
Comentează 0

În cadrul proiectului cu finanțare europeană  ID 106247, „Proacțiune pentru o comunitate educațională multiprofesională – ProActiv”, implementat de către Casa Corpului Didactic „Alexandru Gavra” Arad, în calitate de beneficiar, alături de Inspectoratul Școlar Județean Arad, în calitate de partener, a fost lansat concursul pentru acordarea stimulentelor pentru performanță cadrelor didactice care fac parte din grupul țintă al proiectului.

Subventia de tip bursă este un instrument de inovare socială pentru a motiva și menține resursele umane calificate și  competente în școli pentru a dezvolta activități educaționale care să determine creșterea participării la educație. Sunt acordate stimulente pentru performanță cadrelor didactice care participă la programul complex de dezvoltare profesională, care fac parte din grupul țintă al proiectului și care își derulează activitatea în școlile selectate în proiect.

Stimulentele pentru performanță (de tip bursă) vizează încurajarea eforturilor depuse de către cadrele didactice competente și motivate, capabile să furnizeze o educație de calitate și să asigure incluziunea școlară în școlile țintă, pentru  punerea în practică în activitatea didactică a  noțiunilor învățate pe parcursul formării. Sunt acordate 50 de burse pe baza evaluării performanței fiecărui participant la activități de formare și mentorat, în funcție de planul de dezvoltare profesională conceput și valorificarea acestuia. Fiecare bursă are o valoare de 900 lei/lună.

Metodologia și calendarul concursului au fost publicate pe site-ul proiectului, al beneficiarului, al partenerului și pe platforma proiectului.

Obiectivul general al acestui proiect este dezvoltarea, aplicarea și multiplicarea unui program complex de dezvoltare profesională în scopul prevenirii riscului de părăsire timpurie a școlii la nivel județean.

Valoarea totală a proiectului este de  5.784.808,01 lei din care valoarea cofinanțării UE este de 4.917.086,81.

Proiectul se derulează pe o perioadă de 28 de luni, data începerii și finalizării proiectului fiind: 19.04.2018 – 18 august 2020

Proiectul este identificat prin Codul My SMIS: 10624.

Proiect cofinanțat din Fondul Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014 - 2020

Date de contact ale beneficiarului:

Casa Corpului Didactic Alexandru Gavra Arad

Str. Mucius Scaevola, Nr. 9, Cod postal 310106

Telefon/Fax  0257281077 / 0257282441

Website:  www.ccdar.ro   Email: ccd_arad@yahoo.com

 

 


Scrie un comentariu

trimite