Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

La un pas de revoltă în PTF Nădlac II; poliţiştii de frontieră maghiari fac exces de zel la INTRAREA în România, deşi şoferii stau la coadă cu ORELE (FOTO şi VIDEO)

Şoferii care au aşteptat cu orele, ieri seară, să intre în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II (de pe autostradă) au fost la un pas de revoltă. E perioada concediilor, iar românii care muncesc în străinătate se întorc acasă, la fel cum procedează şi cei cărora li se termină concediul pe care l-au petrecut într-una din ţările din Europa. Asta, în condiţiile în care nici numărul străinilor care vin în România sau ne tranzitează ţara nu este unul de neglijat.

La un pas de revoltă în PTF Nădlac II; poliţiştii de frontieră maghiari fac exces de zel la INTRAREA în România, deşi şoferii stau la coadă cu ORELE (FOTO şi VIDEO)
Comentează 2

Cu toate că PTF Nădlac II a fost supraaglomerat, coada de autoturisme întinzându-se pe kilometri, în condiţiile în care nervii şoferilor şi pasagerilor opriţi la ieşirea din Spaţiul Schengen, nu la intrare, erau intinşi la maxim, poliţiştii de frontieră maghiari făceau exces de zel la INTRAREA în România. Cronometrând cât durează verificarea documentelor de către maghiari, am putut constata că aceştia aveau nevoie de trei minute pentru fiecare maşină, în condiţiile în care nu solicitau şoferului să le mai deschidă şi portbagajul pentru verificări supolimentare, în timp ce românii erau mult mai expeditivi. Asfel, nici nu a fost de mirare când sătui de bătaia de joc la care erau supuşi la intrarea în România, şoferii au început să claxoneze, de mai multe ori, în speranţa că poliţiştii de frontieră se vor mişca mai repede. Fără efect însă, astfel încât „staţionarea în vamă” a durat aproximativ două ore şi jumătate pentru fiecare maşină al cărei şofer a avut proasta inspiraţie să intre în România prin PTF Nădlac II.

Poliţia de Frontieră Română, la capacitate maximă

Pe de altă parte, inspectorul Andrei Dincă, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad, susţine că instituţia pe care o reprezintă face tot posibilul ca verificările să se desfăşoare cât mai operativ. „Ca Poliţie de Frontieră, suplimentăm personalul şi numărul arterelor de control până la capacitatea maximă. Lucrăm la capacitea maximă în funcţie de personalul alocat de Poliţia de Frontieră Ungară şi menţinem un contact permanent cu autorităţile de frontieră vecine astfel încât controlul de frontieră să se desfăşoare cu operativitate”, ne-a declarat Andrei Dincă. La final, acesta a ţinut să reia recomandarea pe care Poliţia de Frontieră o face în permanenţă, aceea ca şoferii să utilizeze toate punctele de trecere a frontierei, cele situate pe teritoriul judeLa final, acesta a ţinut să reia recomandarea pe care Poliţia de Frontieră o face în permanenţă, aceea ca şoferii să utilizeze toate punctele de trecere a frontierei, cele situate pe teritoriul judeţului Arad fiind Nădlac I (pe DN 7), Turnu şi Vărşand, şi să urmărească aplicaţia Trafic Online, de pe site-ul Poliţiei de Frontieră. Aruncând o privire pe resectiva aplicaţie, se poate observa, astăzi la ora 14.509, că PTF Nădlac II se află pe roşu, în ceea ce priveşte traficul greu, pe sensul de ieşire, unde timpul estimat de aşteptare este de 80 de minute, iar PTF Nădlac I este tot pe roşu, cu 90 de minute, perioadă estimată de aşteptare. La intrare, se aşteaptă 20 de minute, la ambele puncte de trecere a frontierei de la Nădlac. În ceea ce priveşte autoturismele, la ieşire din ţară, timpul de aşteptare este de 20 de minute, la ambele puncte de la Nădlac, iar la intrare, la Nădlac II se aşteaptă 20 de minute, în timp ce Nădlac I este pe galben, cu un timp de aşteptare estimat de 30 de minute.

Galerie foto (7)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite