Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

La spitalul din Grădiște s-au montat cinci dispozitive de dezinfecție pentru personalul medical

La spitalul din Grădiște s-au montat cinci dispozitive de dezinfecție pentru personalul medical
Comentează 0

La spitalul din Grădiște – amenajat pentru pacienții suspecți sau confirmați cu SARS CoV-2, s-au montat cinci dispozitive de dezinfecție pentru personalul medical (Tunel de Dezinfectare). Acestea sunt montate la intrarea pe fiecare tronson al clădirii și sunt folosite pentru dezinfectarea rapidă și eficientă a personalului medical care intră în contact cu pacienții suspecți sau infectați cu virusul SARS CoV-2.  Alte două Tunele de Dezinfectare au fost donate pentru secțiile din strada Episcopiei (fostul Spital Matern).

Șase dispozitive de dezinfectare au fost donate de Asociația Dania, cu sprijinul sponsorilor, iar unul a fost donat de un grup de antreprenori din Arad.

”Dispozitivele sunt deosebit de importante pentru cadrele medicale care lucrează în acest spital deoarece se realizează o dezinfectare rapidă, iar costumele de protecție pot fi folosite mai multe ore. De asemenea,  pe dușumea, s-a montat o mochetă colectoare care preia din vapori și dezinfectează încălțămintea”, a declarat dr. Cătălin Hreniuc, membru în Grupul de Suport pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. 

Aparatele pot folosi orice tip de biocid (dezinfectant) și sunt prevăzute cu senzor optic de pornire, cu program de reglare a duratei de funcționare și de sensibilitate. Pompa pentru spray-ul de biocid are acumulatori, pentru a putea fi folosită și în caz de avarie.

Mulțumim Asociației Dania, tinerilor antreprenori și tuturor celor care au contribuit la achiziționarea Culoarelor de Dezinfectare!

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite