Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

La ”secerat” de parapeți cu VW-ul REGal

La ”secerat” de parapeți cu VW-ul REGal
Comentează 2

Dacă duminică, 12 ianuarie, un arădean enigmatic s-a imaginat pe moment ”Agentul 007” (sub acoperire, desigur!) și, în consecință, și-a transformat VW-ul în avion cu reacție și a zburat cu ditamai automobilul peste un sens giratoriu (mă rog, șoferul, în cădere, s-a catapultat direct la Spitalul Județean Arad, așa că Poliția nu a mai găsit pe nimeni la locul accidentului!), iată că peste două zile, adică în seara de marți, 14 ianuarie, un alt concetățean mitoman și-a folosit VW-ul REGal pe post de batoză de treierat și a secerat cu mașina astfel ”tunată” vreo 10 parapeți ai podului din Micălaca, pe banda de mers cum cobori în direcția Lipova.

Acuma, e adevărat că și acei parapeți, care despart șoseaua de trotuar, sfidează orice logică a bunului simț, căci este evident și pentru un poet cu capul în nori ca mine, faptul că acolo trebuiau montate stinghii din tablă ondulată, al căror rol este tocmai acela de a absorbi din forța  impactului izbiturilor mașinilor mai mult sau mai puțin REGale. 

Numai că, dacă ar fi fost montate acele banale stinghii metalice, pe care le vedem pe șoselele de peste tot în lume, ce-ar mai fi putut ”secera” arădeanul nostru cu VW REGal ?!

Din fericire, până la urmă nimeni nu a fost rănit, doar firmei de asigurări i se va încețoșa mâine puțin mintea, atunci când va trebui să iscălească pentru despăgubire.

Desigur, Poliția Rutieră și-a făcut rapid și eficient treaba, circulația fiind la început restricționată pe o singură bandă, iar într-un sfert de ceas putându-se circula liber pe ambele benzi.

Morala: VW-urile sunt automobile cu care se circulă (deocamdată) în România doar pe șoselele patriei și nu avioane și nici secerători, chiar dacă e carosabilul umed și e o ceață ca-n nori (rima e involuntară, datorată probabil faptului că am zburat recent prin nori cu avionul!).

 

Vasile de Zărand

Galerie foto (5)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite