Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

La pușcărie după ce și-a bătut colegul. Vezi ce pedeapsă a primit

Totul s-a petrecut la o fermă din apropierea municipiului Arad. Și-a bătut crunt colegul de muncă și acum va sta câțiva ani în închisoare. 

La pușcărie după ce și-a bătut colegul. Vezi ce pedeapsă a primit
Comentează 0

După ce i-a „servit” o bătaie soră cu moartea celuilalt lucrător de la fermă, a fost imediat arestat preventiv și în cele din urmă condamnat la o pedeapsă cu executare. 

Într-o seară din luna mai a anului trecut, după ce și-a terminat activitățile pentru ziua respectivă, victima s-a dus în cameră, a mâncat și s-a așezat în pat să se odihnească. În acel moment, fără niciun motiv, inculpatul s-a îndreptat către persoana vătămată și a lovit-o în mod repetat cu pumnii în zona capului. Ulterior, văzând că se apără cu mâinile, a luat o bâtă din lemn (coadă de lopată) și a început să îl lovească repetitiv peste mâna stângă. La un moment dat, a lăsat deoparte bâta din lemn și a început din nou să îi aplice lovituri de pumn în zona capului. După ce a încetat agresiunea fizică, inculpatul a plecat din fermă, iar persoana vătămată s-a îndreptat către o fermă situată în apropiere unde a cerut ajutor persoanelor aflate de față. Aceștia din urmă au apelat 112, astfel că la fața locului a sosit un echipaj medical care i-a acordat persoanei vătămate îngrijirile medicale necesare și au transportat-o la spital. În continuare, organele de cercetare penală care s-au deplasat la locul incidentului au procedat la efectuarea unei cercetări la fața locului.

Potrivit rechizitoriului, în camera unde a avut loc agresiunea fizică s-au găsit pe podea, în patul din stânga, precum și pe peretele din stânga pete de substanță brun-roșiatică ce par a avea aspect de sânge. De asemenea, pe patul din stânga a fost găsită și ridicată o bâtă din lemn cu urme de substanță brun-roșiatică ce par a avea aspect de sânge. Totodată, cu ocazia efectuării acestui procedeu probatoriu, numitul le-a indicat organelor de cercetare penală locul agresiunii, acest aspect fiind fixat și prin fotografiere.

Medicii din Timișoara au constatat că necesită 55 zile de îngrijiri medicale, socotite de la data producerii leziunilor, dacă nu apar complicații și că a suferit multiple fracturi. „TCF afirmativ prin heteroagresiune/fractură paramediană mandibulară dreapta fără deplasare/fractură subcondiliană joasă stânga fără deplasare/fractură proces coronoid stâng cu deplasare/fractură fronto-zigomatică cu deplasare/fractură maxilo-malară stânga/fractură arcadă zigomatică stângă/hemosinus maxilar stânga/fractură oase proprii nazale/plăgi contuze frontal stânga, zigomatic stânga, suborbital stânga/hematom periorbital stâng/echimoză jugală stânga și vestibulară inferioară/fractură apofiză stiloidă ulnară fără deplasare/fracturi costale V, VI, X stânga și IX, X, XI dreapta/contuzii antebraț și mână stângă cu plagă dorsală”, se mai arată în document. 

Proprietarul fermei l-ar fi apostrofat pe inculpat din cauza unor vorbe spuse de către victimă, conform spuselor acestuia. Și victima și agresorul au consumat băuturi alcoolice în acea seară, în care a avut loc bătaia. 

Inculpatul , de 28 de ani, care era îngrijitor de animale la fermă, a fost condamnat de Judecătoria Arad la 2 ani și 6 luni de închisoare în regim de detenție, pentru loviri sau alte violențe, din care va fi redusă perioada în care a fost arestat preventiv.

Instanța mai obligă inculpatul la plata către victimă a sumei de 15.000 lei, reprezentând daune morale. Și obligă inculpatul la plata către aceasta a sumei de 3.115 lei, reprezentând cheltuieli de spitalizare. Totodată el va plăti suma de 4.000 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. 

 


Scrie un comentariu

trimite