Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

La ce concluzie a ajuns Avocatul Poporului in cazul lui Sorin Oprescu, dupa controlul facut in arest

La cateva ore dupa ce instanta de judecata a decis ca Sorin Oprescu ramane dupa gratii, Avocatul Poporului anunta concluziile controlului facut in arest.

La ce concluzie a ajuns Avocatul Poporului in cazul lui Sorin Oprescu, dupa controlul facut in arest
Comentează 0

Este pentru prima data cand Victor Ciorbea organizeaza o conferinta de presa pentru a prezenta concluziile unei investigatii a institutiei pe care o conduce. Ciorbea spune ca Oprescu trebuie internat intr-un spital.

Raportul realizat de Avocatul Poporului se intinde pe cateva pagini si a fost intocmit cu celeritate, avand in vedere ca institutia s-a autosesizat in cazul lui Sorin Oprescu abia joi seara.

"Desi medicul specialist de la spitalul Sfantul Ioan a recomandat pacientului investigatii de specialitate ce pot fi efectuate numai intr-un spital dotat cu aparate corespunzatoare, medicul arestului invoca realizarea unui nou consult medical in clinica Kretzulescu, structura subordonata directiei medicale a MAI, care nu poate asigura conditiile necesare efectuarii acestor investigatii", se arata in raportul institutiei.

Avocatul Poporului s-a ferit sa foloseasca termeni foarte duri, dar aceasta concluzie afirma practic ca lui Sorin Oprescu i s-a ingradit dreptul la sanatate sau ca s-a intarziat nepermis de mult transportul lui la un spital unde sa poata efectua toate investigatiile medicale cardiace si spun ca, in acest fel, i-a fost pusa viata in pericol.

Aceste concluzii vor fi inaintate si Ministerului de Afaceri Interne, dar si reprezentantilor politiei, pentru ca, spun ei, aceste decizii ar trebui sa aduca lamuriri. Un medic renumit de la Spit Universitar este asteptat sa ajunga la Sorin Oprescu, in centrul de arest preventiv, insa va fi vorba doar despre un consult fizic, fara echipamente medicale.

Acesta este al doilea raport intocmit de Victor Ciorbea de cand a preluat functia de Avocatul Poporului si primul pe care il prezinta intr-o conferita de presa.

"Un prim pas s-a facut, pentru ca a fost dus pe data de 21 la spitalul Sfantul Ioan. Atunci de ce nu s-a putut face si al doilea pas, asa cum a recomandat chiar spitalul: sa fie dus la un alt spital, care are dotarile necesare? Sa ii faca si acea coronografie si toate investigatiile care se impun. Riscurile sunt foarte mari si nu stiu cine si-ar putea asuma un asemenea risc. Am vazut ca in seara aceasta si medicii dansului merg in vizita. Recomandarea noastra este mai concreta si palpabila. Legea prevede ca institutiile vizate sunt obligate sa tina seama de urgenta de aceste recomandari. Speram ca se va intelege exact despre ce este vorba si ca este o situatie urgenta", a declarat Victor Ciorbea.

"Am avut acces la fisa medicala a domnului Oprescu care a fost intocmita in cabinetul medical, am vorbit cu doamna doctor, cu domnul Oprescu, care ne-a dat detalii. Concluzia este ca este vorba despre o persoana cu o patologie incarcata inalt susceptibila de a provoca o boala cardiovasculara. Toate acestea trebuie demonstrate sau urmarite in timp. Concluzia este ca in cazul unui pacient cu o bogata incarcatura patologica trebuie urmarit si deferit unei sectii de cardiologie", a spus un membru al comisiei.

sursa: stirileprotv.ro

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite