Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

La Bârzava reprezentantele sexului frumos din comună au sărbătorit "Ziua Femeii" la Căminul Cultural

Comuna Bârzava nu este doar foarte frumoasă, este și una dintre cele mai întinse comune ca suprafață, din țară, dar în primul rând este o comună unde se pune accent pe oamenii comunității pentru că, la urma urmei, omul contează cel mai mult într-o comunitate, așa cum spunea și domnul primar Gabriel Faur anul trecut, în noiembrie, atunci când Caravana Medicală a Clinicii de Urgență a Spitalului Militar din Timișoara a poposit în satul Lalașinț (com. Bârzava) pentru consultații medicale gratuite, o acțiune umanitară se poate spune, care s-a desfășurat timp de o zi în Lalașinț și Căpruța.

La Bârzava reprezentantele sexului frumos din comună au sărbătorit
Comentează 0

Dincolo de acestea și de faptul că la Bârzava au loc evenimente deosebit de frumoase peste an (vreau să amintesc de sărbătoarea tradițională ,,SÂNZIENELE”, care își păstrează frumosul obicei la fel cum era în urmă cu un secol), iată că un alt eveniment frumos, care anul acesta a împlinit opt ani de existență este și sărbătoarea de 8 Martie dedicată femeilor, o sărbătoare organizată an de an de Primăria și Consiliul Local Bârzava, prin grija primarului Faur Gabriel.

Dacă în ziua de 8 martie fiecare femeie din comună a sărbătorit acasă în familie, alături de soții, copii și părinți, a doua zi toate femeile din comună au fost invitate la Bârzava, în sala Căminului Cultural, la o petrecere cu cântec, joc și voie bună, ca o dovadă vie că ele, femeile sunt importante nu numai pentru familie, ci și pentru comunitate.

Peste 300 de femei, mame bunici și domnișoare au răspuns invitației Primăriei Bârzava, femei venite din toată comuna, respectiv din Bârzava, Căpruța, Dumbrăvița, Groșii-Noi și Slatina de Mureș. Desigur că nu au lipsit nici florile oferite ca semn al aprecierii de către primarul comunei, domnul Faur Gabriel și domnul viceprimar Jitari Ioan, însă și de către domnii deputați Florin Tripa și Dorel Căprar, prezenți la Bârzava. Fiecare doamnă sau domnișoară a primit în dar o garoafă ca semn al prețuirii comunității și a Consiliului Local.

Tot prin grija Consiliului Local Bârzava și cu aportul unor oameni cu suflet s-a organizat și masa festivă, de altfel totul fiind impecabil, iar doamnele și domnișoarele au fost servite ,,ca la carte“ la masă de unsprezece bărbați (ospătari) unu și unu, iar din ,,comisia bucătăriei” au făcut parte încă nouă bărbați, care s-au ocupat atât de ciorbă, cât și de friptură, piure și tot ceea ce era necesar astfel ca doamnele să se simtă foarte bine de ziua lor.

Este drept că unii dintre bucătari sunt vânători, iar rețeta cerea astfel de ,,cadre” bine pregătite într-ale gastronomiei, iar la final platourile arătau impecabil, purtate cu mândrie bărbătească de feciorii ospătari în ritmul unei melodii vânătorești spre mesele doamnelor.                   

Evenimentul a început după ora 18.00, însă dansul și voia bună s-au încins până spre dimineață, după ora 3.00, așa cum se obișnuiește la Bârzava, ceea ce denotă că doamnele au fost încântate de programul artistic . Interpreții de muzică populară au fost Ramona Miheț și Alin Szabo (din Bocsig), un fiu al comunei, acum (care a băut apă din valea Bârzavei, apoi și-a găsit un ,,năcaz frumos” tot în Bârzava și a rămas). Organizarea acestui eveniment dedicat femeilor din partea Primăriei și a Consiliului Local Bârzava, a devenit, practic, tradiție în comună, pentru că la urma urmei femeia merită mereu o floare, un zâmbet cald și iubire, dar totodată merită și o zi specială în care să se bucure de aprecierea celor din jur.

Așadar, cei care au organizat evenimentul merită felicitările și respectul nostru, dar mai ales toată aprecierea reprezentantelor sexului frumos!