Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Kovesi: Nu îmi dau demisia. Atribuţiile mele nu au fost delegate

"Nu îmi dau demisia!" Este reacția șefei DNA, în scandalul deciziei CCR, legată de revocarea sa.

Kovesi: Nu îmi dau demisia. Atribuţiile mele nu au fost delegate
Comentează 2

Într-un răspuns pentru Realitatea TV, Laura Codruța Kovesi susține că nu și-a delegat atribuțiile și că activitatea sa la parchetul anticorupție se desfășoară în condiții legale, ca și până acum. Klaus Iohannis este așteptat să anunțe dăcă semnează demiterea șefei DNA.

Reamintim că după ce președintele a refuzat, într-o primă fază, să o demită pe Kovesi, Curtea Constituțională a decis că acesta este obligat să accepte propunerea ministrului Justiției. Tudorel Toader a cerut revocarea în februarie, atunci când a lansat nu mai puțin de 20 de capete de acuzare la adresa șefei DNA. 

Întrebat de mai multe ori dacă va semna decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, şeful statului a afirmat că va reacţiona într-un timp rezonabil, precizând că nu se poate aştepta până în decembrie, de exemplu, dar că nu crede că cineva serios se aşteaptă de la el să aplice o decizie într-o zi sau două.

El a mai spus că "nu va exista nicio suspendare" a sa, pentru că nu există niciun temei pentru un astfel de demers.

De asemenea, Klaus Iohannis a declarat că, după publicarea motivării deciziei CCR, este nevoie de o dezbatere amplă la care să participe toţi cei interesaţi, pentru că motivarea aduce la suprafaţă mai multe întrebări ale căror răspunsuri sunt esenţiale pentru arhitectura statului:

"Care mai este statutul procurorilor în România? Avem un nou superministru al Justiţiei care decide şi preşedintele execută? Ce mai este CSM?".

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite