Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Klaus Iohannis, un nou atac la guvernarea PSD: Se fac paşi înapoi!

Preşedintele Klaus Iohannis deschide anul universitar la Iaşi. În discursul său, preşedintele a spus că în cercetare se fac paşi înapoi, iar schimbările legislative l-au determinat să laseze proiectul "România Educată", ale cărui concluzii le va prezenta în perioada următoare.

Klaus Iohannis, un nou atac la guvernarea PSD: Se fac paşi înapoi!
Comentează 0

"Din nefericire realitatea ne demonstrează că în domeniul cercetarii se fac pasi inapoi, impactul este neagtiv pe termen lung, instabilitatea legislativa m-a determinat sa fac proiectul "Romania Educata", ale carui concluzii  le voi prezenta in curand", a spus preşedintele:

Iată cele mai impotante declaratii ale lui Klaus Iohannis: 

- Timpurile se schimbă și în mod normal ar trebui să fim pregătiți să le facem față. Din nefericire, realitatea ne demonstrează că nu suntem. Spre exemplu, în domeniul cercetării și inovării se fac pași înapoi, prin modificări care riscă să blocheze performanța și creșterii competitivității economice, cu impact negativ pe termen lung asupra bunăstării sociale.

- Instabilitatea legislativă și lipsa unei direcții clare în educație m-au determinat să lansez proiectul România educată, ale cărui concluzii vor fi prezentate public în curând.

-Iașiul are mare nevoie și de infrastructură. O autostradă care să lege Moldova de restul țării este absolut necesară.

- Neglijarea infrastructurii deja existente trebuie să înceteze. Toate aceste elemente predictibilitatea legislativă, o viziune în educație și cercetare, pot contribui decisiv la recâștigarea de către Iași a unui pol european.

- Avem mult de muncă pe nenumărate fronturi, dar sunt convins că voi, dragi studenți, veți juca un rol crucial. Vă încurajez pe toți, cadre didactice și studenți, să priviți universitatea ca un spațiu al dialogului.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite