Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Klaus Iohannis, la COP26: România are una dintre cele mai scăzute rate de emisii de carbon din UE

Președintele Klaus Iohannis a susținut, marți, declarația națională la Summitul pentru climă COP26. În alocuțiunea sa șeful statului a subliniat că țara noastră are una dintre cele mai scăzute rate de emisii pe cap de locuitor din UE și a vorbit despre angajamentele României pentru a lupta cu schimbările climatice. „Vom lupta împotriva schimbărilor climatice cu soluții bazate pe natură”, a spus președintele care a subliniat că „trebuie să ne asigurăm că nimeni nu este lăsat în urmă în procesul de tranziție ecologică”, scrie digi24.ro.

Klaus Iohannis, la COP26: România are una dintre cele mai scăzute rate de emisii de carbon din UE
Comentează 0

„Din 1989 până în 2019, emisiile de gaze cu efect de seră ale României au scăzut cu 64%. Avem una dintre cele mai scăzute rate de emisii pe cap de locuitor din Uniunea Europeană. Între 1990 și 2019, România și-a redus și intensitatea emisiilor de CO2 pe unitatea de PIB cu 77%, o rată mai mare decât dublul mediei globale.

Suntem angajați să facem și mai mult! Va fi o provocare să reducem în continuare emisiile, mai ales pe măsură ce ne apropiem de net zero. Îmi doresc să lucrăm împreună pentru a dezvolta, produce și utiliza noi tehnologii verzi”, a spus printre altele şeful statului.

Intraţi AICI pentru detalii.

Sursa foto: presidency.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite