Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Klaus Iohannis, după finalizarea consultărilor: ”Astăzi nu sunt întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat. Convoc noul Parlament pentru 21 decembrie”

Președintele Klaus Iohannis a făcut, luni, declarații la Palatul Cotroceni. Președintele s-a consultat cu toate partidele parlamentare, însă, a decis că nu sunt întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat, deocamdată.

Klaus Iohannis, după finalizarea consultărilor: ”Astăzi nu sunt întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat. Convoc noul Parlament pentru 21 decembrie”
Comentează 0

”Am avut astăzi o primă rundă de consultări cu reprezentanții partidelor care se vor forma partidele parlamentare. A fost un schimb de opinii bun. Dar astăzi nu sunt întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat.

Am primit azi câteva propuneri, însă cred că este nevoie de cel puțin încă o rundă de consultări până lucrurile se cristalizează.

Având în vedere că BEC a comunicat rezultatele finale, acum sunt îndeplinite condițiile pentru convocarea noului Parlament. Intenționez să convoc noul Parlament pentru data de 21 decembrie, luni”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Azi a fost ziua consultărilor între președinte și liderii partidelor la Cotroceni. Discuțiile s-au încheiat însă la fel ca negocierile partidelor de dreapta, fără nicio concluzie clară.

Întâlnirile de azi au schimbat însă ceva: strategia partidelor. USR-Plus s-a răzgândit. Ar ceda în negocierile cu liberalii funcția de președinte al Camerei Deputaților. 

Și social-democrații s-au repliat. Amenință cu boicotarea Parlamentului dacă nu vor obține ce-și doresc: puterea în legislativ.

La discuțiile de la Cotroceni au fost și liderii AUR. Au întârziat pentru că nu au nimerit poarta principală. La discuțiile cu Iohannis o viitoare senatoare a purtat masca sub nas.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite