Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Jumătate dintre britanici s-au vaccinat împotriva Covid-19. Londra nu renunță la AstraZene

Peste 25 de milioane de persoane din Marea Britanie au primit, până miercuri, cel puţin o doză de vaccin anti-Covid. Anunțul a fost făcut de Guvern în a 100-a zi de la lansarea campaniei de imunizare. 

Jumătate dintre britanici s-au vaccinat împotriva Covid-19. Londra nu renunță la AstraZene
Comentează 0

otrivit datelor oficiale, 25.273.226 de persoane au primit prima doză de vaccin Pfizer sau AstraZeneca. Din total, 1.759.445 au primit şi rapelul. 

Avem ”25 de milioane de motive să fim încrezători în viitor în timp ce redeschidem precaut societatea”, a spus premierul Boris Johnson.

Guvernul de la Londra a precizat că persoanele respective reprezintă aproape jumătate din populaţia adultă, astfel că ar putea fi atinsă ţinta ca toţi britanicii de peste 50 de ani să poată beneficia de vaccin până pe 15 aprilie, potrivit Agerpres. 

Pentru a vaccina cât mai multe persoane într-un timp cât mai scurt, Executivul a ales să amâne administrarea celei de-a doua doze dincolo de termenul recomandat de producătorii vaccinurilor.

În ceea ce privește disputa privind vaccinarea cu AstraZeneca, autorităţile britanice consideră în continuare că serul este ”sigur şi eficace”. 

Marea Britanie este a cincea cea mai afectată țară din lume de pandemie, cu un bilanț total de peste 4,2 milioane de infectări și 125.830 de decese. 

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite