Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Județul Arad în lupta contra coronavirusului

Județul Arad în lupta contra coronavirusului
Comentează 0

Prefectul Județului Arad, domnul Gheorghe Stoian, a avut astăzi o întâlnire de lucru cu reprezentanții instituțiilor publice implicate în activitatea de transport a persoanelor care se prezintă la punctele de trecere a frontierei de stat de pe teritoriul Județului Arad, precum și cu reprezentantul operatorului de transport. În urma ședinței au fost stabilitate anumite măsuri în vederea îmbunătățirii activității de transport a cetățenilor români care intră pe teritoriul României pe jos:

  • Numărul de persoane îmbarcate nu va depăși capacitatea legală de transport a autocarelor;
  • Niciunui cetățean nu i se va permite să călătorească în picioare;
  • Vor fi asigurate în permenență mijloace de transport în punctul de trecere a frontierei de stat, minim unul pentru zona de nord (până la limita administrativă cu Județul Bihor), respectiv minim unul pentru zona de sud (până la granița administrativă cu Județul Timiș);
  • După fiecar cursă efectuată, operatorul va continua dezinfecția mijlocului de transport.

Menționăm că, zilnic, prin punctele de trecere a frontierei de stat Nădlac I și II intră pe teritoriul României, pe jos, peste 300 și chiar peste 400 de cetățeni români.

 

***

La nivelul Județului Arad, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și  Conducere a Intervenției, în centrele de carantină erau cazate, în această dimineață la ora 9.00, 263 persoane. Numărul total al persoanelor care au încheiat perioada de carantină de 14 zile este de 930. În ceea ce privește persoanele autoizolate la domiciliu, acestea sunt în număr de 157, în timp ce numărul total la zi al persoanelor pentru care s-a încheiat perioada de autoizolare la domiciliu este de 3674.

 

 

***

Ordonanțele Militare precum  și alte documente oficiale emise în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiuna Hotărâri și legislație.  Amintim că o altă pagină web ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

***

 

Pe parcursul zilei de ieri și până azi dimineață, polițiștii arădeni au verificat 129 persoane și 28 societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau a restricţiilor instituite prin ordonanțele militare în vigoare. În urma tuturor acţiunilor de verificare efectuate pe linia respectării restricțiilor instituite prin ordonanțele militare, au fost aplicate 18 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricțiile de circulație, în valoare totală de 20.000 lei.

 

În același interval de timp, jandarmii arădeni au verificat 66 de persoane cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, fără să constate abateri.

 

***

Polițiștii locali arădeni, asigurând cu un efectiv de 49 de cadre și 21 mijloace auto mai multe tipuri de activități legate de prevenirea răspândirii COVID-19 și aplicării prevederilor ordonanțelor militare, au legitimat și verificat, într-un interval de 24 de ore (perioada 06.05.2020, ora 7.00 – 07.05.2020, ora 7.00),  45 de persoane, în urma celor constatate întocmind un proces verbal de contravenție pentru nerespectarea restricțiilor de circulație impuse prin ordonanțele militare, valoarea amenzii fiind de 2000 lei.

 

Direcția Generală Poliția Locală Arad asigură pe perioada stării de urgență paza centrelor de carantină, paza și ordinea publică în zona centrului destinat găzduirii persoanelor fără adăpost din strada Voinicilor, precum și supravegherea traficului  la coborârile de pe autostradă. De asemenea, polițiștii locali arădeni asigură verificarea locurilor unde au fost semnalate cazuri de infectare și participă, împreună cu efectivele M.A.I. sau individual, în filtre și activități de verificare a respectării ordinii publice și prevederilor ordonanțelor militare.

 

***

Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni și, foarte important, necunoașterea legii nu exonerează de răspundere penală, respectiv contravențională. Recomandăm tuturor să se informeze doar din surse oficiale. De asemenea, vă reamintim că este esențial să fim responsabili, să conștientizăm faptul că suntem parte dintr-o colectivitate, iar acțiunile noastre pot afecta comunitatea în care trăim. Vă rugăm să râmâneți în casă, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!

 

Biroul de presă                                                                                               08.05.2020

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite