Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Judecătorii au decis să-l țină în viață pe fugarul Codruț Marta. Urmarea: nimeni nu poate fi acuzat de crimă

Marta până în anul 2009, a cerut judecătorilor să-l declare mort pe acesta de la sfârșitul anului trecut. Marta a fost dat dispărut de actuala sa soție, Andrea Elena Marta, în martie 2012. În momentul “evaporării” el era directorul de cabinet al lui Sorin Blejnar, fostul șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Marta a dispărut odată cu implicarea sa în gruparea evazionistă care a produs o pagubă de 56 de milioane de euro la bugetul de stat. Din această rețea, conform procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA), mai făceau parte Sorin Blejnar și soții Radu și Diana Nemeș.

Judecătorii au decis să-l țină în viață pe fugarul Codruț Marta. Urmarea: nimeni nu poate fi acuzat de crimă
Comentează 0

Declarat mort pentru un apartament în București

Fosta nevastă a lui Marta, cei doi au fost căsătoriți între 2006 și 2009, a cerut Judecătoriei Sector 2 să consemneze decesul lui Codruț Marta pentru că dorește să vândă bunurile comune. În special este vorba de un apartament din Capitală. Cei doi nu au avut copii, iar Raluca Șerban, așa cum se numea înainte de căsătoria cu șeful de cabinet al lui Sorin Blejnar, a fost cea care a cerut divorțul acum șapte ani.

Decizia instanței bucureștene nu este definitivă. Am contactat-o pe Raluca Merfu, însă aceasta a refuzat să ne ofere informații legate de această cauză. Ea s-a recăsătorit în 2012.

Nici reprezentanții Judecătoriei Sector 2 București nu au putut să ne precizeze motivul exact pentru care cererea a fost respinsă de judecătorul de caz. Asta pentru că magistratul și grefierul de caz nu au redactat încheierea ședinței din 24 martie.

Când poți fi declarat mort de instanță

Conform legislației penale din România, o persoană este declarată decedată de judecători dacă este dispărută de peste doi ani fără să existe vreo fovadă că aceasta mai este în viață.

Reamintim că Marta este dispărut de patru ani. Parchetul General nu ne-a oferit informații, până la această oră, dacă în ancheta dispariției fostul șef de cabinet al lui Blejnar ar deține vreo dovadă că în ultimii patru ani acesta a fost reperat undeva în viață. Până acum procurorul de caz nu a cerut consemnarea decesului, deși putea face asta din martie 2014 dacă nu are vreo probă clară că Marta este în viață.

După decesul din instanță se pot căuta criminalii

Raluca Merfu poate contesta decizia Judecătoriei Sector 2 în 15 zile. În cazul în care, la apel, magistrații vor constata decesul lui Codruț Marta, rezultă că acesta ar fost ucis, motiv pentru care procurorii Parchetului General vor putea căuta suspecții de crimă. Reamintim că în dosarul dispariției au fost audiați încă de acum patru ani, Elan Schwartzenberg (fostul patron al postului Realitatea TV) și Sorin Blejnar.

Mai mult, tot în legătură cu această dispariție, Alina Petre, fosta noră a lui Virgil Măgureanu, șeful Serviciului Român de Informații între 1990-1997, a declarat procurorilor DNA că a auzit pe un important afacerist că ar fi declarat că Marta ar trebui să dispară.

Sursa libertatea.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite