Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Judecarea dosarului de mită la PSD, amânată din nou

După constatarea existenței unui conflict de competenţă între Tribunalul Arad și cel din Timiș privind judecarea pe fond a dosarului de mită la PSD, Curtea de Apel Timișoara a decis declinarea competenței în favoarea Tribunalului Arad, care prin urmare, va judeca practic, cauza. 

Judecarea dosarului de mită la PSD, amânată din nou
Comentează 0

Astfel, încă se va analiza rechizitoriul întocmit de DNA, procesul se află în fază de cameră preliminară și următorul termen la Arad a fost stabilit pentru data de 16 aprilie 2024. 

Sunt 13 persoane vizate în dosar: Vasile Alin, Băețan, Cristian Dima, Dorel Gheorghe Căprar, Cristian Horgea, Elisabeta Miuțescu, Cristian Ilie Ispravnic, Bogdan Andrei Munteanu, Mirel Patriciu Pascu, Luminița Maria Jivan, Florin Dan Tripa, Mircea Andrei Lucaciu, Ioan Zamisla, Ioan Chisaliță. 

Amintim că în decembrie 2019, procurorii DNA au descins la sediul PSD Arad și au fost audiați mai mulți membri de partid. 

Potrivit DNA, Dorel Căprar ar fi încasat în mai multe rânduri astfel de sume de ordinul miilor de euro la casieria de partid. Tot aici ar fi fost încasate și aceste taxe lunare pe care angajații Direcției de Drumuri și Poduri le-ar fi obținut din acel mecanism implementat cu încălcarea legii la vama Nădlac 2, unde inspectorii de control ar fi închis ochii la supraîncărcarea unor camioane care transportau marfă.

Dorel Căprar este cercetat pentru 12 infracțiuni de folosire nelegală a influenței de lider politic, 2 infracțiuni de complicitate de luare de mită, 3 infracțiuni de abuz în serviciu. În acest dosar mai sunt cercetați doi parlamentari social-democrați, deputatul Florin Tripa și senatorul Ioan Chisăliță. 

Procurorii susțin că persoanele vizate și-ar fi folosit influența pentru a angaja mai multe persoane în funcții de conducere. 


Scrie un comentariu

trimite